Heineken

Uzman
Makaleler
1
Cihazımı aileden birine emanet ettiğimde, bildirimleri gizlemek bazen zor oluyordu. Windows'un "Rahatsız Etmeyin" modunu açsam bile, bildirim paneli hâlâ erişilebilir durumda kalıyordu. Bu yüzden, bildirim panelini tek tıkla tamamen kapatıp-açabilen bir script hazırladım.

Windows'un yerleşik "Rahatsız Etmeyin" modundan farklı olarak, bu script bildirimleri tamamen devre dışı bırakır. Tüm bildirimleriniz gizli kalır, hiçbir pop-up görünmez.

Cihazınızı birine emanet ettiğinizde, tüm bildirimlerinizi ondan tamamen gizleyebilirsiniz 😉.
Ekran Alıntısı-Photoroom.webp

Kaynak kodlarını okumak isterseniz github reposu burada.
Exe versiyonunu direkt indirmek için buraya tıkla.

-
Arkadaşlar .exe versiyonunda yayıncı adı bilinmeyen olduğu için virüs olarak algılanabilir, scripti .bat dosyası olarak geliştirip daha sonra .exe'ye çevirdim, dilerseniz açık kaynaklı .bat dosyasını kullanabilirsiniz.

Elimde Windows 11 bir cihaz olmadığı için scripti windows 11' de test edemedim, Windows 11 kullanan arkadaşlar scripti deneyip bana geri dönüş yaparsanız mutlu olurum :) .
-
Scripti çalıştırdıktan sonra seçim yapmanız gerekmektedir; birinci tercih bildirim panelini kapatır, ikici tercih ise tekrar eski haline getirir.
1744901483052.webp

Konuyu "Rehber" olarak paylaşmayı unutmuşum, yetkili arkadaşlar düzeltirseniz sevinirim.

Düzenleme: ne yaparsam yapayım Windows bildirimlerinin tam otomatik biçimde kapatılamayacağını öğrendim ve konuyu açalı belli bir zaman geçtiği için düzenleme yapamıyorum, scripti çalıştırmadan önce Windows ayarlarından bildirimlerinizi kapatın daha sonrasında scripti çalıştırın ve script ile bildirimleri tam sistem düzeyinde engelleyin

1746560145639.webp

Script;
Bildirim Merkezi'ni (Action Center) kapatır ve görev çubuğundaki bildirim simgesini gizler.
"Uygulamalar ve diğer gönderilerden bildirimler alın" ayarını devre dışı bırakır.
Toast (ekranda çıkan kayan) bildirimleri kapatır.
Windows’un genel bildirim sistemini devre dışı bırakır.

Son düzenleme: