Hiçbir satıcının böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Montaj hatasından olmuş olma ihtimali yüksek.
Tornavidayı bastırıp anakartın malzemesinde göçük bırakmak ayrı mesele, montaj hatası olsa en kötü vida deliğinin etrafında veya vidanın başında kılcal çizgiler/deforme yüzey olurdu.

Elime tornavida, pense alıp onca basit işe giriştim böyle bir şey beceremedim daha.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gönderici Amazon satıcı Teknobiyotik şeklinde bunlardan bir anakart alma gafletinde bulundum.
10kdan biraz fazla, kurulum sonrası hiçbir şekilde start vermiyor ne fanlar dönüyor ne güç geldiğine dair bir emare var tamamen ölü durumda anakart, açtım bir iade kaydı oteki gun gönderdik bunlara cevap falan yok kaç gündür neyse ben yazdım döndüler anakart pcbsinin arkasında montaja bağlı çizikler oluşmuş buna bağlı olarak da işlemciye olan bağlantı kaybolmuş kesilmismis.
Demek ki 20 yıldan beri ben hiçbir şey öğrenememişim yüzlerce bilgisayarı kimin için topladık acaba veya neyi bozduk şimdiye kadar neyi çizdik.
Demek istediğim belki basit bir tamirle düzelecek anakartı arkasını çizerek kullanıcı hatasına bağladılar ve iadeyi ve tamiri red ettiler bana geri göndereceklermiş.
Teknobiyotik çalışmayan anakartı her tarafı temiz sekilde gittiği halde durumu lehlerine cevirmek icin arkasını çizikleyip kullanıcı hatasıdır deyip geri gönderme peşinde,
Benim hatam anakartın arkasıni ve önünü fotoğraflamam gerekiyordu öyle bir aptallık yaptık dümdüz paketleyip gönderdim acaba fotoğraflasam bu sefer ne diyeceklerdi temiz anakart fotolarini gosterince.
Anakart yükseltme vidasının anakartı bu kadar derin çizme ihtimali yok onu geçtim bunu yapacak kadar ben aptal değilim ben tecrübesiz değilim olsa olsa hadi dalgınlığımıza geldi kılcal bir çizik olur ki çok dikkat ediyorum bu konuda.
Örnek fotoları cekip bana attilar çizip çizip isaretlemisler tornavidayla çizildiği açık öyle derin çiziği ben nasıl yapacağım ya nasıl bir gaflete düşüp o kadar çizeceğim ben bu anakarti yerleştirirken
Şimdi Amazon bakalım bize sahip çıkacak mı veya ben nerede hak arayacağım bakacağız sonuç olarak demem budur ki adı Teknobiyotik olan AKORTEK kuruluşundan uzak durun.
Bir maymun zekası ile yerleştirmiş olmalıyım ki böyle bir şey oluşmuş onlara göre, göz göre göre garantiden kaçınmak icin hile hurda pesindeler. Bakin fotografa bir tornavida olduğu açık sol taraftan sağa doğru sertçe ilk önce girmiş büyük hasar sonrası uzun cizgi bunu anakart yükseltme vidası ile basarmak için nasıl hayvani bir yerleştirme yapmak lazım.

Eki Görüntüle 84856
Model neydi acaba? Meraktan soruyorum.

Tornavidayı bastırıp anakartın malzemesinde göçük bırakmak ayrı mesele, montaj hatası olsa en kötü vida deliğinin etrafında veya vidanın başında kılcal çizgiler/deforme yüzey olurdu.

Elime tornavida, pense alıp onca basit işe giriştim böyle bir şey beceremedim daha.

Yahu olabilecek bir şey bu. Montajlanırken işlemciye giden hat koptu ise niçin hiçbir şekilde çalışmadığının da sebebi de bu. Adamlar direkt çizik, kullanılmış kart göndermişler dese inanacağım ama yok onlar sonradan tornavidayla çizdiler. Baksanıza tam da öyle duruyor. Tornavidanın ucuyla yok bilmem şöyle yapmışlar gibi söylemlere maalesef inanmayacağım. Arkadaşa THH de başarılar dilerim.

Tornavidanın ucuyla yok bilmem şöyle yapmışlar gibi söylemlere maalesef inanmayacağım. Arkadaşa THH de başarılar dilerim.
O kısmı doğrudur, değildir kimse bilemez. 🤷🏿

Değinmek istediğim nokta montaj yaparken yüzeyin sert ve derin bir şekilde deforme olması anormal bir durum.