AI olduğu belli ama insan kadar iyi değiller diye düşünüyorum. Neden böyle oluyor? Şirketler giderek insanları çıkarıyor. Sizce bunun sonu ne olur?
Bir de IT elemanlarına para vermek yerine araştırma alanı yapay zekâ olan akademisyenlere göz dikiyorlar. Daha ucuza denk geliyor. Böyle duydum, aslı var mıdır?
AI olduğu belli ama insan kadar iyi değiller diye düşünüyorum. Neden böyle oluyor? Şirketler giderek insanları çıkarıyor. Sizce bunun sonu ne olur?
Bir de IT elemanlarına para vermek yerine araştırma alanı yapay zekâ olan akademisyenlere göz dikiyorlar. Daha ucuza denk geliyor. Böyle duydum, aslı var mıdır?
Otomasyon ve yapay zekâ bunların en büyük nedenlerinden biri.
Kültür olarak bakacak olursak Cyberpunk evrenine girişimiz zaten gerçekleşti ama bu işten çıkarmalar teknolojik gelişmelerin getirdiği en büyük sorunları aynı Neo-fütürist romanlardaki gibi doğrudan hayat içinde karşımıza çıkartıyor. Sen şu an bir prompt girerek 4 yılını kodlara harcamış bir bilgisayar mühendisinin yapabildiğinin neredeyse %60 veya %70'ini yapıyorsun. Daha az zaman ve para harcamak varken şirket sahipleri neden insan gücünü tercih etsin? Şöyle tercih edebilirler senin de dediğin gibi mesela örnek veriyorum yapay zekâ alanında bir bölümden mezun olmuştur. İyi bir vibe coder olarak bilgisayar mühendisi yerine bu düşük ücretli sadece masada klavye tuşlayan arkadaşı işe alırlar.