22723

Uzman
Cihaz TV, Furkan PC, Murat gamsız gibi kişiler ile DM şansım oldu. Hepsine aynı soruyu sordum; Acer Predator 5070 Ti ve GameGaraj R9T3D. Hepsi "Acer biraz daha marka olarak güven verse de AMD ezip geçer" diyerek GG cihaz önerdiler. Sponsorluk sebebiyle mi bilmiyorum ama en çok şaşırdığım Murat gamsız oldu. Hepsine R9 9955HX'i iade ettiğimi söyledim, RDR 2 gibi oyunlarda GPU 85-86'da geziyor diyerek. Hepsinin cevabı; soğutmayı dert etme oldu.
Ben 1-1.5 senedir teknoloji forumlarında üyeyim. Birçok şey öğrenmeye çalıştım. Ama GG markası neden bu kadar övülüyor, çözemedim. Bana göre; 87 derece NVIDIA tarafından limit konulmuş zaten, 85 ile 87 arasında 2 derecelik bir fark var ve %3 gibi ironik küçük bir değer. Yani %3'lük bir sıcaklık değeri sonrası termal limit. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa normal mi bu durum?
Ancak forumlarda çıkıyor 2 veya 3 kişi GG alma diyen, geri kalan öve öve bitiremedi.

Hata yapıyorsam r9t 3d alıp daha düşünmeyeceğim.

Muhtemelen sponsorlukları vardır. Yani Acer ASUS gibi köklü markalar yerine Çin'den hazır laptop alıp üstüne logo satan bir markadan laptop almak yarın bir gün sıkıntı çıkardığında servisle uğraşmak falan pek güven vermiyor bu marka. Kullanmadığım için bilemem şimdi belki gerçekten F/P'dir

Ben ilk defa burada sıcaklığın bu denli yabana atıldığını gördüm. 95-100 derecelerin önemsiz görüldüğü anlar vardı. Bu denli küçük cihazda tamam görülmesi normal de ona göre cihaz yapılmalı yani. Victus ile bu aynı klasman bile değildir Victus daha dandik onda bile tozlu ve yazın 90 dereceyi görmüştüm onda da temizlik zamanı gelmiş deyip temizlemiştim.

Ben ilk defa burada sıcaklığın bu denli yabana atıldığını gördüm. 95-100 derecelerin önemsiz görüldüğü anlar vardı. Bu denli küçük cihazda tamam görülmesi normal de ona göre cihaz yapılmalı yani. Victus ile bu aynı klasman bile değildir Victus daha dandik onda bile tozlu ve yazın 90 dereceyi görmüştüm onda da temizlik zamanı gelmiş deyip temizlemiştim.

Tabii Victus işlemcisi ile bu bir değil işlemci en güçlü mobil işlemci ona tolerans gösterilebilir ama diğer eksileri neden önemsiz görüyorlar anlayamadım.

Muhtemelen sponsorlukları vardır. Yani Acer ASUS gibi köklü markalar yerine Çin'den hazır laptop alıp üstüne logo satan bir markadan laptop almak yarın bir gün sıkıntı çıkardığında servisle uğraşmak falan pek güven vermiyor bu marka. Kullanmadığım için bilemem şimdi belki gerçekten F/P'dir

Şu sıralar klavye tuslarinin çıktığını görüyorum, onun dışında AMD iGPU yüzünden flicker sorunu gördüm. Bazı cihazlar mavi ekran yedi bunun sayısı bayağı azdı. RAM sorunu vs değişim yapıyorlar en azından. Onun dışında sıcaklık kafaya takan var ben gibi. Başka durum göremedim.

Ben tercihimi bilindik markalar üzerinden kullanırım 2. el olaylarında gg muhtemelen değer kaybı yaşar.

2.ci el hepsi kaybediyor hocam ya. Gg ile alakalı değil. Olay daha çok objektif davrandikladiklarindan emin değilim.

Servis konusu Türkiyede rezalet. Bdh bilişim mesela. Gg servisi oradan iyidir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260331_194019_Chrome.webp
    Screenshot_20260331_194019_Chrome.webp
    701 KB · Görüntüleme: 46
Ben de bir süredir GameGaraj R9T-5070 32 GB modelini kullanıyorum. Fiyatı çok iyiydi ve kredi kartı kampanyasıyla 65~ bin TL'ye denk geldi. Öncelikle bu fiyata bildiğim kadarıyla böyle bir işlemciyi sunan başka hiçbir marka yok. Aynı fiyat bandındaki diğer ürünlerde 14. nesil i7'ler bulunurken bu üründe R9 8945HX var mesela. Aynı şekilde diğer modeller 1080p ekranlar sunarken bu model 300 Hz 2K ekran sunuyor, her ne kadar bazıları VRAM açısından bunun saçma olduğunu savunsa da. Ben hem rekabetçi hem AAA oyunlar oynadığım için DLSS 2K çözünürlükte AAA oyunlarda yardımcı oluyor, rekabetçi oyunlar ise işlemciye yük bindiriyor ve 300 Hz farkını hissediyorum mesela. Marka imajı ve hizmeti o kadar iyi olmayabilir ama bilinen bir markanın muadil bir ürününü alsaydım çok daha fazla para verecektim. Soğutma konusuna gelirsek, bence laptop tarafında zaten 80 derece altını beklemek biraz zor. Cihaz gerçekten bayağı fan çalıştırıyor ve fanları turbo moda alınca baş bile ağrıtıyor ama bir gaming laptop'tan bunu beklemek lazım diye düşünüyorum. Sıcaklık bazen yükselse de thermal throttling yaşadığımı düşünmüyorum.

Yüksek güçlü işlemci ve ekran kartı istiyorsun bu dereceleri mazur görmen lazım 16inç için.

Hx serisi işlemci ve Ti serisi ekran kartını 18 inç kasa anca kaldırır.

AI işlemcilerine yönelsen bir nebze istediğin soğukluğa ulaşırsın.