Gezegen5

Becerikli
Mesela telefon alacaksınız ve biraz pahalı ama diyelim. Bunu internetten satıcısı bizzat Amazon, Hepsiburada, Trendyol olan bu sitelerden mi almayı tercih edersiniz? Yoksa bizzat mağazaya gidip almayı mı tercih edersiniz?

Kardeşim en son mağazadan Android cihaz aldığında orada bir çalışan bayağı ısrar ederek kasko yaptırmasını önermiş. Ben kardeşimi uyarmıştım sakın kabul etme diye. Kardeşim de etmedi tabii ki. Kardeşime ısrarlar ısrarlar sonra telefonu kaskosuz alması kesinleşince yani kasaya giderken adama teşekkürler, kolay gelsin falan demiş ama adam cevap bile vermemiş. Israrcı konuşan adam tavır değiştirmiş hemen :D Ben neyseki telefon kaskoları ile ilgili forumlarda yorumları, Şikayetvar sitesinde şikayetleri okuduğum için bilinçliydim ve uyarmıştım.

Şimdi bunu satıcısı yukarıda dediğim yerlerden online alsan hiç böyle boş beleş muhabbetlere girmeyeceksin. Ama ben online olarak çok pahalı telefon almadım yani kargoda bir iş gelse telefonun başına ne olacak acaba düşündürüyor ve böyle ünlü yerlede telefonun IMEI'si konusunda bir sıkıntı olmaz herhalde değil mi? Birisinin konusu vardı sanırım ve aldığı telefonun IMEI'si hakkında mesaj gelmiş telefonunuz kapanacak diye, ama bu adam tanınmadık bir online dükkandan almış telefonu. 🧐

Eğer mağaza ve online fiyatı aynıysa gider mağazadan alırım.
Hocam raflara 2 göz gezdir hemen yanına çalışan geliyor. Ha alacağın telefonun ne olduğu kesin ise yani direkt alıp çıksan dahi işte yukarda anlattığım gibi sana kasko yaptırmak için ısrarlar ediyorlar ve kabul etmeyince tavırlar değişiyor :D

Online. Mağaza kazık oluyor. İade/değişim imkanı da online alışverişte daha iyi. Kapından iade kapından değişim.
Hocam 5090 ekran kartı aldın diyelim. Fiyatı ne olacak acaba bayağı fazla olur herhalde :D Kargoda başına bir şey gelse ne olur ne yapılabilir? Telefon IMEI durumu yazdım mesela konuda ama bu büyük şirketlerde olmaz herhalde değil mi?

Kargoyu kapıda kargocunun önünde ben açmak istemem şahsen. Zaten istesem bile beklemeden hemen gidiyorlar ama ben evde açıyorum. Açarken videoya alıyorum kesintisiz görüntü.

Benim gördüğüm Vatan Bilgisayar'da bazen mağazaya özel indirimler oluyor ve çok uyguna geliyor. Onun dışında online alışveriş bence. Şu an kullandığım RX 6700'ü bu indirimde almıştım :).

Hocam 5090 ekran kartı aldın diyelim. Fiyatı ne olacak acaba bayağı fazla olur herhalde :D Kargoda başına bir şey gelse ne olur ne yapılabilir? Telefon IMEI durumu yazdım mesela konuda ama bu büyük şirketlerde olmaz herhalde değil mi?

Kargoyu kapıda kargocunun önünde ben açmak istemem şahsen. Zaten istesem bile beklemeden hemen gidiyorlar ama ben evde açıyorum. Açarken videoya alıyorum kesintisiz görüntü.
Hocam kargoda zarar gelmeyecek şekilde paketlerler elbette. Bozuk çıkma vs. durumu mağazadan alınca da oluyor. IMEI durumu büyük şirketlerde olmaz.

Hocam kargoda zarar gelmeyecek şekilde paketlerler elbette. Bozuk çıkma vs. durumu mağazadan alınca da oluyor. IMEI durumu büyük şirketlerde olmaz.
Hocam siparişim kargoda kayboldu ve ne olduğu bilinmiyor gibi değişik şikayetler okumuştum. Yani yakında okumadım çok araştırmadığım için bu tarz konu ama böyle acayip şikayetler de vardı. Böyle bir durumda ne oluyor acaba?

Hocam siparişim kargoda kayboldu ve ne olduğu bilinmiyor gibi değişik şikayetler okumuştum. Yani yakında okumadım çok araştırmadığım için bu tarz konu ama böyle acayip şikayetler de vardı. Böyle bir durumda ne oluyor acaba?
Kaybolma durumunda kayıp bildirimi yapılıyor, kargo bulunmaya çalışılıyor. Lakin bu çok düşük bir ihtimal.