Merhaba. Bugün telefon alırken nelere dikkat edilmeli ve nasıl bir yol izlenmeli onlardan bahsedeceğim.
Şimdi sırasıyla başlayalım.

Adım 1: Bütçe belirleme​

İlk yapacağımız adım ne kadar paramız olduğudur. Bir telefona en fazla ne kadar verebiliriz tarzı. Örnek olarak 50.000 TL'ye kadar bütçemiz var. Ona göre seçim yapacağız.

Bugs Bunny Money GIF by Looney Tunes

Adım 2: İsteklerimizi belirleme​

Telefonlardan anlamanıza gerek yok. Biz burada diğer arkadaşlarla önerilerimizi yapıyoruz. Size burada ön bilgi veriyorum.
Peki "isteklerimizi belirleme nedir?" derseniz, Telefonda istediğiniz özelliklerdir.
Kamera odaklı mı? Güç odaklı mı? Batarya odaklı mı? vs. mesela ben kamera ve bataryası çok iyi bir cihaz istiyorum, yazılım önemli değil.

Animated GIF

Adım 3: Telefon Listeleme​

Şimdi de sıra 50.000 TL'ye kadar olan telefonları listelemekte. Eğer listelerseniz isteklerinizi en iyi karşılayan cihazı bulursunuz.
Ben yazıyorum;
-S25/S25+
-Magic 7 Pro
-iPhone 15
-Xiaomi 15
Diye listeledim. Bütçeye göre opsiyonel eklenilebilir. Bundan sonra dileyen konu da açabilir. Kalanı opsiyonel. :)

Tell Me More To Do List GIF by Disney Channel

Adım 4: Telefonu Belirleme​

Burası en kritik kısmı. Telefonu belirleme kısmı.
Kaynak kaynak gideceğiz.
İlk olarak

Adım A)YouTube videoları​

YouTube Videoları izlemek fikrinizi açacaktır. Kullanıcı deneyimleri vs videoları bulabilirsiniz. Örnek olarak bırakıyorum.(Not: Bu kanalların hiçbirini bilmiyorum)

Örnek olarak böyle videoları izleyebilirsiniz.

Sad George Costanza GIF

Adım B)Forumlar ve İnceleme siteleri​

Sadece soru sormak için değil, kullanıcı incelemeleri içinde bakabilirsiniz.
Forumlarda A, B ve C demeden bakın. Ayrıca Şikayetvar bakılmaz. Her cihazın sadece eskileri yazılmış yer.
Mesela inceleme siteleri de dahil.

Forumda da kendi rehberlerim dahil bazı incelemeler bırakayım.

(Konular tamamen örnektir. Ufak araştırmalarla bulabilirsiniz.)

Computer Reaction GIF by MOODMAN

Adım C)Telefonu seçme​

Şimdi videoları izledik, forumlarda gezdik ve telefonu belirleme.
Bu sırada önceki listemizi güncelleyelim.

-S25/S25+
-Magic 7 Pro
-iPhone 15
-Xiaomi 15

Burada kamera ve bataryası olarak en iyi cihazı arıyorduk.
Bataryada S25 hariç hepsi iyi ama kamerada en iyisi Honor Magic 7 Pro.
Siz listede telefonların artı ve eksisini yazabilirsiniz. Bu telefonun eksisi şahsen yazılımdı ama önemsiz dediğimiz için seçtik. Dediğim ayrıntılı listeleme daha iyi olacaktır. Benim burada örnek olarak yaptığım listelemeyi yapmayın :D

Özet geçersek;
-Bütçe belirleme
-Telefonda aradığımız özellikler
-Bütçedeki telefonları listeleme
-Birden fazla kaynaktan araştırma yapma
-Ve uygun telefonu bulmak olacaktır.

Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler! Umarım az da olsa yardımım dokunmuştur.
Sonuçta çoğu kişi zar zor iyi bir para biriktirip alıyor. Bu yüzden parasını hak etmeli.
Bu listede sıfır olarak hazırladım.

Bütçe kısıtlıysa biraz daha para ekleyip Samsung tercih edin hocalarım. Redmi de uzun ömürlü ama çok yazılım sorunları var. Ben ikinci kere redmi telefon aldım, ilkinden beter. Normal Mi serisi düzgün çalışıyor.