Konu Başlıkları Gizle
Merhaba. Bugün telefon alırken nelere dikkat edilmeli ve nasıl bir yol izlenmeli onlardan bahsedeceğim.
Şimdi sırasıyla başlayalım.
Peki "isteklerimizi belirleme nedir?" derseniz, Telefonda istediğiniz özelliklerdir.
Kamera odaklı mı? Güç odaklı mı? Batarya odaklı mı? vs. mesela ben kamera ve bataryası çok iyi bir cihaz istiyorum, yazılım önemli değil.
Ben yazıyorum;
-S25/S25+
-Magic 7 Pro
-iPhone 15
-Xiaomi 15
Diye listeledim. Bütçeye göre opsiyonel eklenilebilir. Bundan sonra dileyen konu da açabilir. Kalanı opsiyonel.
Kaynak kaynak gideceğiz.
İlk olarak
Örnek olarak böyle videoları izleyebilirsiniz.
Forumlarda A, B ve C demeden bakın. Ayrıca Şikayetvar bakılmaz. Her cihazın sadece eskileri yazılmış yer.
Mesela inceleme siteleri de dahil.
Forumda da kendi rehberlerim dahil bazı incelemeler bırakayım.
Eğer günlük/oyuncu karışımındaysanız, tercih edilebilinir model.
(Konular tamamen örnektir. Ufak araştırmalarla bulabilirsiniz.)
Bu sırada önceki listemizi güncelleyelim.
Burada kamera ve bataryası olarak en iyi cihazı arıyorduk.
Bataryada S25 hariç hepsi iyi ama kamerada en iyisi Honor Magic 7 Pro.
Siz listede telefonların artı ve eksisini yazabilirsiniz. Bu telefonun eksisi şahsen yazılımdı ama önemsiz dediğimiz için seçtik. Dediğim ayrıntılı listeleme daha iyi olacaktır. Benim burada örnek olarak yaptığım listelemeyi yapmayın
Özet geçersek;
-Bütçe belirleme
-Telefonda aradığımız özellikler
-Bütçedeki telefonları listeleme
-Birden fazla kaynaktan araştırma yapma
-Ve uygun telefonu bulmak olacaktır.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler! Umarım az da olsa yardımım dokunmuştur.
Sonuçta çoğu kişi zar zor iyi bir para biriktirip alıyor. Bu yüzden parasını hak etmeli.
Şimdi sırasıyla başlayalım.
Adım 1: Bütçe belirleme
İlk yapacağımız adım ne kadar paramız olduğudur. Bir telefona en fazla ne kadar verebiliriz tarzı. Örnek olarak 50.000 TL'ye kadar bütçemiz var. Ona göre seçim yapacağız.
Adım 2: İsteklerimizi belirleme
Telefonlardan anlamanıza gerek yok. Biz burada diğer arkadaşlarla önerilerimizi yapıyoruz. Size burada ön bilgi veriyorum.Peki "isteklerimizi belirleme nedir?" derseniz, Telefonda istediğiniz özelliklerdir.
Kamera odaklı mı? Güç odaklı mı? Batarya odaklı mı? vs. mesela ben kamera ve bataryası çok iyi bir cihaz istiyorum, yazılım önemli değil.
Adım 3: Telefon Listeleme
Şimdi de sıra 50.000 TL'ye kadar olan telefonları listelemekte. Eğer listelerseniz isteklerinizi en iyi karşılayan cihazı bulursunuz.Ben yazıyorum;
-S25/S25+
-Magic 7 Pro
-iPhone 15
-Xiaomi 15
Diye listeledim. Bütçeye göre opsiyonel eklenilebilir. Bundan sonra dileyen konu da açabilir. Kalanı opsiyonel.
Adım 4: Telefonu Belirleme
Burası en kritik kısmı. Telefonu belirleme kısmı.Kaynak kaynak gideceğiz.
İlk olarak
Adım A)YouTube videoları
YouTube Videoları izlemek fikrinizi açacaktır. Kullanıcı deneyimleri vs videoları bulabilirsiniz. Örnek olarak bırakıyorum.(Not: Bu kanalların hiçbirini bilmiyorum)Örnek olarak böyle videoları izleyebilirsiniz.
Adım B)Forumlar ve İnceleme siteleri
Sadece soru sormak için değil, kullanıcı incelemeleri içinde bakabilirsiniz.Forumlarda A, B ve C demeden bakın. Ayrıca Şikayetvar bakılmaz. Her cihazın sadece eskileri yazılmış yer.
Mesela inceleme siteleri de dahil.
Forumda da kendi rehberlerim dahil bazı incelemeler bırakayım.
8.000 TL'ye kadar alınacak telefonlar:
1)Samsung Galaxy A16
Genel yorumum ise, 8K ya 6 GB RAM üstü modeli alınabilinir.Anne/baba kullanımı, temel kullanım için uygun.
15.000 TL'ye kadar alınacak telefonlar
2)nothing 1 (nothing Phone 1)
Genel yorumum ise...
1)Samsung Galaxy A16
6.7 inç 90 Hz super AMOLED ekran.
4/6/8 GB RAM.
128/256 GB depolama.
MediaTek Helio g99.
5000 mAh batarya
4/6/8 GB RAM.
128/256 GB depolama.
MediaTek Helio g99.
5000 mAh batarya
15.000 TL'ye kadar alınacak telefonlar
2)nothing 1 (nothing Phone 1)
6.55 inç 120 Hz AMOLED ekran.
8 GB RAM.
128/256 GB depolama.
Snapdragon 778g+
4500 mAh batarya.
50 MP+50MP arka kamera 16 MP ön kamera.
8 GB RAM.
128/256 GB depolama.
Snapdragon 778g+
4500 mAh batarya.
50 MP+50MP arka kamera 16 MP ön kamera.
- Aakons
- 2025
- Forum: Telefon Tavsiyeleri
Oyuncu Telefonu Rehberi
Merhaba. Bugün sizlere oyuncu telefonu rehberi hazırladım. Oyuncu telefonunda üç önemli şey vardır: Güç, batarya ve ekran. Bu yüzden üç önemli bileşenden en iyileri seçtim ve en popüler oyun PUBG'de 120 FPS alan (tahmini) cihazlardan başlayarak listeledim.20.000 TL Aralığında Alınabilinecek Modeller
Honor 400
6.55 inç AMOLED 120 Hz ekran,
6000 mAh, 80W hızlı şarj destekli batarya,
Snapdragon 7 Gen 3
6000 mAh, 80W hızlı şarj destekli batarya,
Snapdragon 7 Gen 3
POCO...
- Aakons
- oyuncu
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
Bugün bütçesi olanların işine yarayabilecek bir rehber
Dikkatli bir şekilde yaptım umarım beğenirsiniz.
Cihaz 40k ya alınabilinecek en iyilerden biri, iyi yazılım, güçlü işlemci ve güzel bir ekranı var.
1)Samsung Galaxy S25
6.2 inç Dynamic AMOLED 120 Hz LTPO ekran
4000 mAh 25 watt batarya
50+12+10 MP kamera
Snapdragon 8 Elite for Galaxy
Daha detaylı bilgi için https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s25.html
4000 mAh 25 watt batarya
50+12+10 MP kamera
Snapdragon 8 Elite for Galaxy
Daha detaylı bilgi için https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s25.html
2)Xiaomi 15
6.36 inç AMOLED 120 Hz LTPO ekran
5240 mAh 90 watt batarya
50+50+32 MP...
5240 mAh 90 watt batarya
50+50+32 MP...
- Aakons
- bütçe tavsiyesi telefon telefon tavsiyesi
- Forum: Telefon Tavsiyeleri
Bugün sizlerle uzun bir süre sonra bir ürün incelemesiyle karşınızdayım. Bugün Xiaomi 15 Pro canavarına yakından bakacağız.
İlk olarak telefonu sıfır kapalı kutu ve yurt dışı olarak satın aldım. Telefon sorunsuz şekilde sıfırlanabiliyor ve güncellenebiliyor. Fiyatına göre her türlü fazlasıyla hakkını veren bir telefon yapmışlar.
Kutu içeriği
Telefonun kutu içeriği çok zengin olduğunu söyleyebilirim. Aldığım telefon kapalı kutuydu. Adaptörden kılıfına hatta ekran üstünde koruyucu jelatine kadar eksiksiz her şeyi vardı. Telefonu aldıktan sonra almak zorunda kaldığım tek şey adaptör...
İlk olarak telefonu sıfır kapalı kutu ve yurt dışı olarak satın aldım. Telefon sorunsuz şekilde sıfırlanabiliyor ve güncellenebiliyor. Fiyatına göre her türlü fazlasıyla hakkını veren bir telefon yapmışlar.
Kutu içeriği
Telefonun kutu içeriği çok zengin olduğunu söyleyebilirim. Aldığım telefon kapalı kutuydu. Adaptörden kılıfına hatta ekran üstünde koruyucu jelatine kadar eksiksiz her şeyi vardı. Telefonu aldıktan sonra almak zorunda kaldığım tek şey adaptör...
- 409
- kullanım pro xiaomi
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
(Konular tamamen örnektir. Ufak araştırmalarla bulabilirsiniz.)
Adım C)Telefonu seçme
Şimdi videoları izledik, forumlarda gezdik ve telefonu belirleme.Bu sırada önceki listemizi güncelleyelim.
Burada kamera ve bataryası olarak en iyi cihazı arıyorduk.
Bataryada S25 hariç hepsi iyi ama kamerada en iyisi Honor Magic 7 Pro.
Siz listede telefonların artı ve eksisini yazabilirsiniz. Bu telefonun eksisi şahsen yazılımdı ama önemsiz dediğimiz için seçtik. Dediğim ayrıntılı listeleme daha iyi olacaktır. Benim burada örnek olarak yaptığım listelemeyi yapmayın
Özet geçersek;
-Bütçe belirleme
-Telefonda aradığımız özellikler
-Bütçedeki telefonları listeleme
-Birden fazla kaynaktan araştırma yapma
-Ve uygun telefonu bulmak olacaktır.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler! Umarım az da olsa yardımım dokunmuştur.
Sonuçta çoğu kişi zar zor iyi bir para biriktirip alıyor. Bu yüzden parasını hak etmeli.
Bu listede sıfır olarak hazırladım.
yoksa koymazdım ama böyle daha ilgi çekti.