Telefon çamaşır makinasında yıkanırsa çalışır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fordark
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 251
  • Etiketler Etiketler
    telefon

fordark

Yetkin
Annem telefonunu yanlışlıkla çamaşır makinasına attı. Telefonu pirinçle kaplamış sonra 2-3 defa çalıştırmayı denemiş ama olmamış. Yeni telefon alayım ona diyorum ama istemiyor sizce telefoncuya götürsem bu problemi çözer mi? Babam 3-4 gün sonra düzelenler olmuş bekleyelim diyor ama ben hiç düzeleceğini sanmıyorum tek mantıklı çözüm yeni telefon almak gibi siz ne düşünüyorsunuz?

Sıvı temaslı cihazlar kuruyunca çalışsa dahi suyla temas etti bir kere ve zamanla içeride parçalar oksitlenmeye başlar, bozulur.

Çalışma ihtimali vardı da keşke çalıştırmaya çalışmasaydınız. Pirince atmanın da bir mantığı yok. Normalde açılıp güzelce temizlenip kapatılsa çalışabilirdi, eğer herhangi bir parça hasar almadıysa/oksitlenmediyse tabii. Yenisini bakmaya başlayabilirsiniz.

TEL PER OLMUSSA;
Kurtarma son care:
%60 safsu %40 seliloz tiner
Komple tel suyun içine komple batacak sekilde at ½ saat bekle ya da teli sokebilirsen kapak AC 5 dk beklet.
Sonra iyice kurut dene.
UNUTMA SON ÇARE!

Hayır çünkü tahminimce devreler yanmış. Çalışsa bile doğru düzgün çalışmaz. Eğer telefon alıcaksanız Techolay’da konu açarsanız yardımcı olurum.

Çalışması mucize olur. Tamir ettirmekle uğraşmayıp yeni bir cihaz satın alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…