Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sobyuysa

Yetkin
Arkadaşlar, ben biraz eski tarz telefonları seviyorum. Telefonun alt ve üst kısımlarını siyahlaştırıp eski telefonların ekran-gövde oranına benzetmek istiyorum. Bunu yapabileceğim bir uygulama var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ADB kullanmayi biliyorsaniz adb ile bahsettiginiz ''eski tarz'' yani 16:9 bir cozunurluge cekebilirsiniz telefonunuzu. Dikkat edin, cozunurluk zorlamak bazen cihazlari bozabiliyor nadir olsa da. 720p ekraniniz varsa 1280x720, 1080p ekraniniz varsa 1920x1080 gibi cozunurlukler 16:9 oluyor.
ADB kullanmayi biliyorsaniz adb ile bahsettiginiz ''eski tarz'' yani 16:9 bir cozunurluge cekebilirsiniz telefonunuzu. Dikkat edin, cozunurluk zorlamak bazen cihazlari bozabiliyor nadir olsa da. 720p ekraniniz varsa 1280x720, 1080p ekraniniz varsa 1920x1080 gibi cozunurlukler 16:9 oluyor.

Çözüm
Arkadaşlar, ben biraz eski tarz telefonları seviyorum. Telefonun alt ve üst kısımlarını siyahlaştırıp eski telefonların ekran-gövde oranına benzetmek istiyorum. Bunu yapabileceğim bir uygulama var mı?
Telefon modeliniz nedir? Çoğu telefonun çentikli modelinde ayarlar kısmından oraya siyah bir şerit çekebiliyorsunuz.

Mesela Huawei'de böyle:

Screenshot_20240310_184753_com.android.settings.webp

Hocam bu baya tuhaf istediğim şeyi veriyor evet ama işin içine bilgisayarı katmak istemem. Bakacağım teşekkürler.

Telefon modeliniz nedir? Çoğu telefonun çentikli modelinde ayarlar kısmından oraya siyah bir şerit çekebiliyorsunuz.

Mesela Huawei'de böyle:

Eki Görüntüle 25565
Hocam bunu küçük çocuk bile biliyor ki benim tel s9+ zaten çentiksiz bir dizaynı var. Ama teşekkürler yine de.

Hocam bu baya tuhaf istediğim şeyi veriyor evet ama işin içine bilgisayarı katmak istemem. Bakacağım teşekkürler.

Hocam bunu küçük çocuk bile biliyor ki benim tel s9+ zaten çentiksiz bir dizaynı var. Ama teşekkürler yine de.
Dediğinizi anladım, 7 Plus gibi olsun istiyorsunuz değil mi?

ADB kullanmayi biliyorsaniz ADB ile bahsettiginiz "eski tarz" yani 16:9 bir cozunurluge cekebilirsiniz telefonunuzu. Dikkat edin, cozunurluk zorlamak bazen cihazlari bozabiliyor nadir olsa da. 720p ekraniniz varsa 1280x720, 1080p ekraniniz varsa 1920x1080 gibi cozunurlukler 16:9 oluyor.

Bu tarz işlemleri aslında dikkat değil direk deneme yapmadan doğru rakam girerek ayarlamak gerekiyor. Yoksa telefon donup buga girip kalıyor. Düzeltmek için eski çözünürlüğü girseniz de bazılarında düzelmeyebiliyor. Mecbur format attırabiliyor. Dikkat etmekte fayda var.