S C B

Uzman
Merhaba

Birkaç gündür telefonun kamerasını kullanarak VR mode ile gösterecek şekilde uygulama arıyorum ancak bulamıyorum.

1 tane buldum ancak bunda da baktığın yeri görme yani sensörümsü olay yok. Yani görüntü büyütülüp yakınlaştırılıyor ve bu durumda kalan kısımları görmek işin sensörler (Sensörleri olmayan Android cihaz günümüzde olmayan yoka yakın. Yanılmıyorsam jiroskop deniyor.) ile kafamızı aşağı, yukarı, sağa, sola çevirmemiz gereken özellik.

Şimdiden yardımcı olacak ve olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Hayırlı bir iş için soruyorum bu suali sizlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

Birkaç gündür telefonun kamerasını kullanarak VR mode ile gösterecek şekilde uygulama arıyorum ancak bulamıyorum.

1 tane buldum ancak bunda da baktığın yeri görme yani sensörümsü olay yok. Yani görüntü büyütülüp yakınlaştırılıyor ve bu durumda kalan kısımları görmek işin sensörler (Sensörleri olmayan Android cihaz günümüzde olmayan yoka yakın. Yanılmıyorsam jiroskop deniyor.) ile kafamızı aşağı, yukarı, sağa, sola çevirmemiz gereken özellik.

Şimdiden yardımcı olacak ve olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Hayırlı bir iş için soruyorum bu suali sizlere.
Telefonunuzun kamerasını kullanarak gerçek bir VR deneyimi sunacak bir uygulama bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Uygulama Arama: Google Play Store veya App Store'da "VR Camera" veya "VR Viewer" anahtar kelimeleri ile arama yapın. Özellikle "gyroscope support" ya da "motion control" etiketli uygulamalara öncelik verin.

2. Uygulama İncelemeleri: Bulduğunuz uygulamaların kullanıcı yorumlarını ve puanlarını kontrol edin. Jiroskop desteği sunan, iyi bir deneyim sağlayan uygulamaları tercih edin.

3. Önerilen Uygulamalar:
- Cardboard Camera: Google tarafından geliştirilmiş. Jiroskop desteği ile 360 derece fotoğraflar çekebilir.
- VR Virtual Reality: Çeşitli VR modlarında deneyim sunan ve hareket algılayıcı (gyroscope) desteği olan uygulamalar.
- YouTube VR: 360 derece videolar izlemek için uygun bir alternatif.

4. Cihaz Kontrolü:
- Cihazınızın jiroskop ve ivme ölçer (accelerometer) özelliklerine sahip olduğundan emin olun. Bunun için cihazınızın özellikler kısmından veya bir uygulama kullanarak bu sensörlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin.

5. Aygıt Ayarları:
- Uygulamayı yükledikten sonra, ayarlar kısmından sensörlerin aktif olduğundan ve izinlerin verildiğinden emin olun.

6. Alternatif Çözümler: Eğer mevcut uygulamalar isteğinizi karşılamıyorsa, telefonunuzun VR desteğiyle uyumlu bir karton VR gözlüğü alıp, uyumlu VR içeriklerini deneyebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, uygun bir VR kamerası uygulamasına ulaşma ihtimalinizi artırabilirsiniz.