Telefon pil sağlığını korumak için ne yapılmalı?

Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Dün telefonumun 7,5 yıllık olan 3350 MAh'lik bataryası artık 1 saat gittiği için değiştirmeye karar verdim ve yerine 4500 MAh'lik yeni bir batarya taktırdım. Bu yeni bataryanın sağlığı için ne yapmalıyım ve kaç yılda bir değiştirmeliyim?

İstediğini yap, bataryanın degrade olmasını engelleyemezsin. 20 80 kuralı var, ben de eskiden yapmayı denerdim ancak bunun amelelik olduğuna kanaat getirdim. Artık işime geldiği, hayatımı kolaylaştırdığı kadarı ile kullanıp eskiyince batarya değiştirme yoluna gidiyorum. Birisini 7.5 sene boyunca dayandırmışsın, bunu da 3-4 sene dayandırırsın.

Telefon şarjını %20-%80 arası tut diyorlar fazla bilgin yok.

Hiçbir şey şarjda oynama yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
• Cihazınızı şarj olurken kullanmayın.

• Cihazınızın şarjı %15-%10 seviyelerine düştüğünde şarja takın.

• Pil sıcaklığını 40 derecenin üzerine çıkarmamaya çalışın.

Başka bir şey yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum hocam.

Bataryanın ömrü şarj döngüsü ile belirleniyor. "Onu yapayım, bunu yapayım" diyerek çok dikkat etmene gerek yok, şarj azaldığında doldur, zaten batarya ömrü 2, bilemedin 3 sene.

Şarjın çok düşmemesine ve cihazı şarjda kullanmamaya dikkat et yeter. 3 Yıl kullandığım A30s'i şarjda kullana kullana bataryasının eskidiğini fark ettim. Şuan Redmi'de ise %1'e düştüğünde falan takıyorum ama 10 aydır bir şarj hızlı gitmesi farketmedim.

Ciddi manada elime ne geçerse onla şarj ettiğim, şarjda oyun oynayıp görüntülü konuşma yaptığım cihazımın 200 döngü sonundaki durumu. Şarjı hiç bitirmedim ama sürekli kötü şarj oldu ya yarım aldı ya tam aldı.

Bu arada evde orijinal şarj aleti yerine arabada kıytırık bir dönüştürücüden şarj oluyor.

İP16 Pro Max.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…