Telefon ve aksesuar satışı yapan ve aynı zamanda teknik servis olan yer aylık ne kadar kazanır?

Arkadaslar bir risk alıp böyle bir ise girmeyi dusunuyorum. Ama biraz korkuyorum her seyi kaybederim diye. Antalya, Ankara gibi büyük şehirlerde küçük bir dükkan açmak istiyorum aylık cirosu nasil olur sizce?

Telefon fiyatları çok fazla olduğundan satış yapmakta ciddi zorlanabilirsiniz işlek bir yerde tutsanız dahi. Ki işlek yerlerde kiralar uçmuş vaziyette. Tamirden para kazanılır ama tek başınıza hem tamir yapıp hem de telefon satamazsınız, bir eleman şart ki en az 35-40k masrafı var aylık. Çok riskli.

Ben 15 16 yaşları arasında çalıştım. Tamirden büyük şeyler elde edilmiyor, açtığın yer zaten ucuz bir yer olacağı için kâr olayı düşük oluyor. Çünkü hep fakir kesim, iPhone tamiri gelmeyecek bile. Laptop, bilgisayar işi de vardı. O zamanlar laptop tamirden iyi kazanıyoduk. Telefon aksesuar ucuza geliyor ama satışı da düşük, öyle çok satışı gitmiyor. Konumu orta halli bir yer olarak hesapladım. İyi yere açılsa elbette çok iyi iş yapacaktır. Ustalığına güveniyosan bir yere usta olarak girmelisin, gerisi çok sıkıntı çıkarıyor.

Yok ya iş yok piyasada.

Böyle bir işe girerken, tüm paranı dükkan açmaya harcamamalısın. Kötü günler için, kenarda bir paran olmalı. 500 harcıyorsan, en kötü 300-400 civarı kenarda olursa iyi olur. Yoksa sıkıştığında, sıkıntı yaşarsın. E-ticaret satışları yapman önemli, oradan güzel para kazanan esnaflar var.

Sanirim bu iste olmayacak gibi.

İş kurarken yapılan en büyük hata budur. Kenarda para olmadan girmek, çok risklidir. Her zaman en kötüsünü hesap etmen şart. Senin iyiliğin için dedim, yanlış anlama sakın. Hemen karamsarlığa kapılma, bütçeyi kısarsın gerekirse atarsın kenara. İşler kötü gitti diyelim, çekersin kimseye muhtaç kalmadan kullanırsın. Piyasa çok dengesiz çünkü.

Çarşıda gezerken kaç tane telefon aksesuar yerine denk geliyorum. Bazen telefon kılıfı falan alıyorum ve ürünlerde seçenek çok olunca daha güzel oluyor. Ama ne kadar kazanıyorlar bilmiyorum.

Son düzenleme:
Örnek komagene gibi kurumsal firmalardan alınırsa, gayet güzel kazandırıyor aslında. Ama franchise alabilmek lazım onun için.

Örnek komagene gibi kurumsal firmalardan alınırsa, gayet güzel kazandırıyor aslında. Ama franchise alabilmek lazım onun için.
Kurumsal yerler dışındakiler nasıl acaba? Yani ben çarşıda gezerken genellikle kurumsal yerlere denk geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…