Telefona %80 şarj sınırı koymak mantıklı mı?

Ben 5.5 sene boyunca hep uydum bu kurala. Telefonun da M51 tabii, 7000'lik bataryası var. 5 sene sonra bile normal kullanımda 2 günü çıkartabilirdi batarya.

Benim telefon S21 FE, meşhur SD 888 Cep sobası kendisi. Zaten bu kadar ısınan bir cihaz olup üstüne pil ömrü de zaten az olduğu için koruması açık kullanıyorum

Cihaz almak ayrı dert.Cihazı kullanmak ayrı dert.

Size kalmış. Ömrünü uzatan bir şey.

%0-80 ile %20-100 arasında seçim yapılacak olsa %0-80 seçmek daha mantıklı. %0'a düşmek o kadar da kötü bir şey değil. Asıl zararı %0'da uzun süre geçirmek veriyor. %80 üstü ise öyle değil. Zaten neredeyse kimse %0'a gerçekten çok gerekmediği sürece düşmüyor. Telefonlar %20-15 civarında uyarıya başlıyor ve insanlar en kötü %5'te takıyor.

Güncel telefonların hepsinde ayar var herhalde. Telefon bağımlısı değilseniz %80 sınırı koymamak için bir sebep düşünemiyorum. Tabii ki yeri gelir tüm kapasiteye ihtiyacınız olan günler olur, o zaman fulleyin gitsin. Bir kere yaptım, mahvoldu gibi bir durum söz konusu değil.

AI sorusu:
lityum iyon bi telfon bataryası için %0-80 ya da %20-100'den birini seçecek olsan hangisini seçersin. beklenen döngü sayılarI ne olur. kısa kes
AI cevabı:

İyi ki kısa kes dedik.

AI sorusu:
1 kere 0-100 yapmak 1 döngü sayılıyor değil mi. sürekli 20-80 yapan birinin bir kere 20-80 yapması kaç döngü eder. kısa kes

AI cevabı:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…