XDA da port ROM var ama büyük ihtimalle işe yaramaz türden ve sorunlu bir ROM olarak kalır. Bazı cihazlar da Custom ROM olmaması aşırı dezavantajı gibi geliyor.

Düzgün bir ROM bulsam kurardım ama MTK ve Exynos için ROM bulmak çok zor. GSI ROM'larını ise günlük kullandığım cihaza kurmam.

Her güncelleme telefonu biraz daha fazla hantallaştırır bu yüzden yazılımsal bir problem yaşamadıkça veya eski bir Android sürümünde kalmadıkça güncellemenize gerek yok.

Mesela Android 11'deyseniz kesinlikle 12'ye yükseltin ama 13'deyseniz ya da 12'deyseniz daha yükseltmeye gerek yok.
Android cihazlar her yazılım güncellemesinde olmasa da en azından çoğu güncellemede yavaşlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeler keinlikle yapılmalı. Ancak sürüm güncellemelerin de bir yorumlar okunup kötüyse bir müddet daha toparlanması beklenebilir ama güvenlik güncellemeleri çok önemli. Sistemin ortaya çıkan açıklarını yamıyorlar yani. Bu virüs meselelerinden daha derin bir mevzu. Her şeyimiz bu telefonlarda. Ben M52 telefonum güvenlik güncellemesi'nin bile desteğini kesti diye çok memnun olmama rağmen telefonu sattım. Aşırı pimpirikli olmaya gerek yok ama en azından güncellemelere önem verilmeli.