Hangi Android telefonu seçersiniz?

• Güçlü ama 1 yıl güncelleme desteği kalmış cihaz.

Oy: 23 65,7%
  • Diğerine kıyasla güçsüz ama 4 yıl güncelleme desteği kalmış cihaz.

Oy: 12 34,3%

• Oy verenlerin toplamı
    35
Mesela Android bir telefon alacaksiniz. A telefonunun donanimi daha guclu ama 1 yil guncelleme omru kalmis. B telefonu ise daha gucsuz ama guncelleme omru 4 yil. Hangisini secersiniz?
Tabii ki s20 Fe 'yi çok sevsemde bırakmak zorunda kaldım. Bankacılık uygulaması calışmııyorfu .Onun yerine soba gibi ısıtan telefon aldım S21 fe 😃şakası bir yana ısınsa da iyi calışılıyor hakkını yemeyelim.

A yı seçerdim yüksek ihtimalle. Son telefonum android 10'a kadar destek almasına rağmen hiç güncellememiştim 8 de kalmıştım.

Telefon dediğimiz şeyi satın alınca 4-5 sene kullanıyoruz en az. Ha 1 sene kullanır güncelleme ömrü bitince satarım diyorsan o ayrı ama senelerce kullanacağım bir cihazı daha güncel bir model seçerim ben olsam.

Fakat bunu da belirtmek isterim, iPhone kullanıcısı olarak henüz iOS 26'ya geçmedim, ondan önceki iOS 18'in de çoğu güncellemesini de yapmamıştım. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi çok hayati bir şey değil benim için güncellemeler. Ama güncelleme ömrü bitmiş olsa içim rahat etmezdi muhtemelen...

Ha 1 sene kullanır güncelleme ömrü bitince satarım diyorsan o ayrı ama senelerce kullanacağım bir cihazı daha güncel bir model seçerim ben olsam.
Mesela Honor 400'ün 2 seneye güncellemesi bitecek. Bu durumda 2 sene sonra bu telefon kullanışsız mı olacak? Sadece güncelleme için soruyorum. Şu an hala iPhone 7 Plus, A50 falan kullanıyor bu telefonların güncelleme desteği bitmiş fakat uygulamaların desteği halen sürüyor. Neye göre güncellemeyi ele aldınız acaba?

Güncel olmayı severim ama bir iki Android sürümü arasında pek fark olmadığını düşünüyorum bunun yerine donanımı sağlam bir telefon almak bence daha mantıklı. S20 FE kullanıyorum evet biraz eski ama mesela çoğu yüksek gereksinim isteyen oyunları rahat bir şekilde oynatabiliyor arayüzünde hiç ağırlaşma falan olmuyor her işimi görüyor.

Mesela Honor 400'ün 2 seneye güncellemesi bitecek. Bu durumda 2 sene sonra bu telefon kullanışsız mı olacak? Sadece güncelleme için soruyorum. Şu an hala iPhone 7 Plus, A50 falan kullanıyor bu telefonların güncelleme desteği bitmiş fakat uygulamaların desteği halen sürüyor. Neye göre güncellemeyi ele aldınız acaba?
Ben uygulama desteğinden ziyade direkt işletim sistemi güncelleme desteğinden bahsettim.
iPhone 7 Plus, A50 falan çok eski telefonlar bunların hakkı son sürüm işletim sistemleri değil zaten. Uygulama desteği devam ettiği sürece tabii kullanılabilir cihazlar hepsi ama dediğim gibi benim içim rahat etmezdi şahsen.

Honor 400'e biraz baktım ama telefon daha yeniymiş, 2025'te çıkmış sanırım yanlış biliyorsam düzeltin. 2 senelik güncelleme ömrü çok az değil mi ama?
Şimdi, eğer genel olarak android cihazların güncelleme desteği bu kadar erken bitiyorsa ve sürümler arasında da çok fark yoksa yazdığım şeyi bir daha düşünürdüm dürüst olmak gerekirse. iPhone'lar yıllar boyunca güncelleme desteği almaya devam ediyor. Ben de onları ele almıştım güncelleme ömrü açısından.