Merhaba,

Telefonum tek bir USB-C portu üzerinden şu senaryoyu gerçekleştirmek istiyorum:

Taşınabilir monitöre ekran yansıtma (telefon → monitör)

Aynı anda klavye ve mouse bağlama

Telefonun şarjının da devam etmesi (güç kaybı olmasın)

Hub ya da çoklayıcı kullanacağım ama harici güç kaynağı (fişli adaptör) destekli olması önemli çünkü cihazlara takılacak her şey verimliliği düşürebilir.

Bu yüzden sorularım şu:

1. PD (Power Delivery) destekli, fişli adaptörle beslenen USB-C hub'lardan hangileri bu kullanım için ideal?

2. Bu tip hub'larda verimlilik düşüşü, “cep telefonundan monitöre görüntü aktarımı + çevre birimler (klavye/mouse) + şarj” senaryolarında nelere dikkat edilmeli?

3. Telefonun ekran yansıtma modunda (örneğin DeX, Samsung çözümleri ya da USB-C Alt Mode) çalışırken Hub'a bağlı çok sayıda aygıt olduğunda hangi sorunlar çıkabilir? (örneğin: Görüntü gecikmesi, çevre birimlerinde gecikme, şarjın yavaşlaması)

4. Siz kullandıysanız “yüksek kaliteli, harici güç adaptörü destekli” hub tavsiyeleri paylaşabilir misiniz?

Benim önceliğim: Taşınabilir monitörde görüntü alırken, klavye/mouse takılıyken, telefonu aynı anda kullanabilmek ve şarjının düşmemesini sağlamak.

Bu nedenle “fişten güç alan hub” öncelikli tercihim. Şimdiden yardımcı olan, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Telefona takacağım bulunduğum ortama bilgisayar sokmak mantıklı olmadığı için. Bu anlamda ayrıca güç adaptörü yok mu bu cihazların? Bu üstünde belirtilen gücü nereden çekiyor acaba?

Telefona bir tane taşınabilir monitör bir klavye, mouse (wifi) tabii ki telefon güç alması gerekir o yüzden de şarkı sürekli takılı kalması gerekir. Yani, en azından bittikçe.

Bu durumda hem şarj alacak hem de görüntü aktarıp, klavye mouse gibi şeyleri çalıştıracak.

Biliyorum belki biraz saçma bir setup gibi gelebilir. İnşaat alanında olduğumdan ve laptoba para veremeyeceğimden dolayı daha az yer kaplayan ve kolayca toparlama bilir olarak bu seçeneği düşündüm.

Sizce bu Alman veya Kore ürününden randuman alabilir miyim?

PC bozulduğu zaman DeX modu açıp klavye fare monitör bağlayıp oyun oynuyordum kesinti olmuyordu ucuz olmasına ve çok ısınmasına rağmen.
Şarj etme kısmında şöyle bir şey var benim cihazımı şarj ediyor olarak göstersede hiç şarj dolmuyor veya azalmıyordu.
Saatlerce oyun video dizi gibi bir kullanımda.
Spigen ve belkin i deneyimlemedim ama daha iyi oldukları aşikar.
Laptopun yerini tutabilir.