Teleskop sahibi olan var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1138
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 840

1138

Uzman
Makaleler
6
Uzay her zaman ilgimi çekmiştir, daha doğrusu ilgimi çeken şey bilinmezliğin ta kendisi. Normalde üniversitede uzay bilimleri okumak istiyordum, lakin malum ülkemizde garantisi olmayan bir bölüm. Dolayısıyla hobi olarak bu ilgim devam etmekte. Basit bir teleskop alıp geceleri gözlem yapmak istiyorum. Aranızda teleskop sahibi olup deneyimlerini anlatacak varsa, seve seve dinlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teleskobum yok ama telefonla jüpiter'i çekmiştim. O sayılır mı? uzay benim de ilgimi çekiyor. Yazın üzerime battaniye alıp balkonda perseid meteor yağmurunu izlediğim zamanları o kadar özledim ki. Doğru düzgün dışarı bile çıkamıyorum. Hava o kadar soğuk ki. Karsta yaşıyorum. 1 buçuk aydır hastayım iyileşemiyorum. Perseid meteor yağmuru gerçekten çok heyecan verici ve güzel bir şey. Bulunduğum yerde birçok yıldız gözüküyor fazla ışık kirliliği olmadığı için.
Sizin için skyview ve ışık kirliliği haritası uygulamalarını önerebilirim.

Meteor yağmuru izleyecek bir gökyüzü görmedim şu ana kadar.
Skyview bilmiyorum diğer dediğiniz uygulamaya bakacağım teşekkürler.

Teleskobum yok ama astrofotoğrafçılıkla ilgilenen biri olarak şunu söyleyeyim, uzay gözlemi basit bir teleskopla yapılacak bir şey değil. Yaani yapsanız da keyif alamazsınız. "Aaa bu Jüpiter!" demekten öteye geçemezsiniz. Benim tavsiyem biraz birikim yapıp Celestron Astromaster 130 gibi bir teleskop almanız. İkinci elde uyguna bulabiliyorsunuz. Evet fiyatlar biraz tuzlu ama gerçekten ilginiz varsa oldukça keyif alabileceğiniz bir hobi olur.

Yakın zamanda teleskop için o kadar para verecek imkanım yok ne yazık ki. Celestron 70AZ düşünüyordum. Dediğiniz gibi yapacağım maksimum şey aa jupiter oradaymış demek olacak lakin şu an için bu bile yeterli.

Celestron 70AZ düşünüyordum.
Çok uzmanlık alanım değil ben daha çok kamera ve lens kullanıyorum. Profesyonel teleskoplar çok pahalı ve bu tarz cihazlar beni tatmin etmiyor ama 70AZ de başlangıç için güzel duruyor. Birkaç ay kullanın bakalım, ilginiz devam ederse yükseltirsiniz belki.

@1138 bu arada bir tavsiye, bilmiyorum haberiniz var mı ama Bilim ve Teknik dergisi Ocak sayılarında gök olayları yıllığı veriyor. Kesinlikle almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@1138 bu arada bir tavsiye, bilmiyorum haberiniz var mı ama Bilim ve Teknik dergisi Ocak sayılarında gök olayları yıllığı veriyor. Kesinlikle almanızı tavsiye ederim.
Dergiler ile pek aram yoktur tavsiyeniz için teşekkür ederim bakacağım.

@725 şu an abonelik başlattığımda Şubat'tan itibaren alabiliyorum. Ocak ayının dergisini nasıl temin edebilirim acaba?

Son düzenleme:
İfadeler: 725
Teleskobum yok ama bir ara almayı cidden düşünmüştüm. Ben almadıkça pahalandı ve daha da alamaz duruma geldim. Bu arada senin mesajının girişi aklıma bu repliği getirdi:

"Uzay benim için her zaman bilinmez olmuştur. Filmleri, bilim kurgu romanları, Arthur C. Clarke, Tanrıların Arabaları… Burada olmam inanılmaz bir şey yani. Space Odyssey!”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…