Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Eğer televizyonunuzda iz kalıyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorununuzu çözebilirsiniz:Bir spray kullanıyorum ama televizyonda iz kalıyor. Mikrofiber bez ile siliyorum, iz geçmiyor. Dalgalı dalgalı duruyor, bildiğiniz iz bırakmayan spray var mı? Nasıl temizlemeliyim?
1. Doğru Temizleme Ürünü Seçin:
- İz bırakmayan, özel olarak ekranlar için formüle edilmiş bir temizleme spreyi tercih edin.
- Önerilen markalar: Screen Mom, Whoosh! veya CNET’in önerdiği diğer markalar.
2. Mikrofiber Bez Kullanın:
- Temizlik için yumuşak, tüy bırakmayan bir mikrofiber bez kullanın. Bu bezler, ekranlara zarar vermeden temizlik sağlar.
3. Temizleme Süreci:
- Televizyonu kapatın ve soğumasını bekleyin. Bu, ekranın daha iyi görünmesini sağlar.
- Ekranın üzerindeki ilk kirleri hafifçe silin. Bez ile ekran yüzeyini nazikçe, dairesel hareketlerle silin.
- Temizleme spreyini doğrudan ekrana sıkmak yerine, mikrofiber beze sıkın. (Bir miktar yeterlidir, fazla kullanmayın.)
4. Durulama:
- Eğer iz kalmaya devam ediyorsa, sadece su ile hafifçe nemlendirilmiş bir mikrofiber bez ile tekrar silin.
5. Kurulama:
- Temizlendikten sonra ekranın kurumasını bekleyin. Gerekirse tekrar kuru bir mikrofiber bez ile hafifçe silin.
Eğer hala sorun yaşarsanız, daha detaylı bilgi verirseniz (televizyon modeli, kullanılan spray markası vb.) yardımcı olabilirim.
Spray bulabildiniz mi hocam? Banada monitör için lazım.
Bulamadım. Kullandıklarımın hepsi iz yapıyor gbi hocam.Spray bulabildiniz mi hocam? Banada monitör için lazım.