Rehber Temel yazım kuralları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kedicik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 66
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Güzel bir rehber olmuş hocam.

Mükemmel Türkçe, eğer ki yanınızda yazım hatalarını kontrol eden bir editör falan yoksa, imkansız gibi bir şey.

İngilizce'de telafuzlar insanı kanser ediyor. Türkçe'de de ayrı veya bitişik yazılan şeyler insanı kanser ediyor.

Son düzenleme:
@Darth Maul Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Aradaki ayrımı yapabilmek lazım.
@Kedicik Eline sağlık.
Katılmıyorum. Utanç verici bir durum yok burda. Herkes her şeyi kendi kendine başarabilmek zorunda değil. Bazen elinden tutup yardımcı olmak gerekir. Bu konu da bunu hedefliyor zaten.
Emin olun bunlar ilkokuldan beri sürekli sürekli öğretiliyor. Her kademede aynı konular, kurallar var. Müfredata bakarsanız anlarsınız. Artık anlamıyorsa zakasından şüphe edilmesi gerekiyor. Ayrıca yazım kurallarının saçma oluşunu düşünüyorum çünkü daha geçen unvan diye kabul edilen sözcük şimdi ünvan olmuş. Burada önemli olan anlam kaymasını engellemek için yazımı doğru öğrenmek. Bunun içinde zaten az bir şey bilmek yeterli, ki dediğim gibi ilkokuldan beri öğretiliyor bunlar. Katılırsınız katılmazsınız ama durum böyle.

Yazım kurallarının saçma olduğunu söylerken "önemli olan anlam kaymasını engellemek için yazımı doğru öğrenmek" diyorsun. "Yazımı doğru öğrenmek" için bu "doğru" olan şeyin bir kural dizisine tabi tutulması gerekmez mi?

Bunları konuşuyor olmamızın bile utanç verici olduğunu söyledin. Şimdi de yazım kurallarının saçma olduğunu söylüyorsun. Ne demek istediğini anlamıyoruz.

Zaten önemli olanın öğretmek olduğunu düşünmüyorum, önemli olan bunları uygulamak.

Mesela ben bu konuyu okudum diye hepsini biliyor sayılmıyorum şu an, çoğu kişide de durum böyledir.

Mesela yanlış yapıp o yanlışımızı uyaran olunca daha etkili öğreniyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…