Rehber Temel yazım kuralları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kedicik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 66
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Evet saçma, bunu tüm Türkçe hocalarımla baş başa uzunca konuştum. Onlar da bana katıldılar. Benim burada dediğim şey ister unvan yaz ister ünvan yaz ama "- de" nin yazımını bi zahmet bil çünkü yanlış yazıldığı zaman anlam kayması yaşanabiliyor. Bunlar önemli noktalar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Uygulayabilmek önemli olan. Bu tür rehberler kuralları daha iyi uygulayabilmemize yardımcı olabilir.

Kalın harflerle yaptığım düzeltmelerden ikincisine bakın, resmen anlam değişiyor. Herkes öğrendi okulda.

"Unvan"ın "ünvan" olması gibi örneklerden ben de yakınıyorum biraz. :/ Gülü seven dikenine katlanıyor.

"Onlarda bana katıldılar. Benim burada dediğim şey ister unvan yaz ister ünvan yaz ama "- de" nin yazımını bi zahmet bil çünkü yanlış yazıldığı zaman anlam kayması yaşanabiliyor."
"Onlar da" yazarken daha nasıl yazıldığını bilmiyorsun güzel kardeşim. O nasıl olacak? Bi zahmet bil. Yanlış yazdıldığı zaman anlam kayması yaşanabiliyor. : )

Yazım kurallarıyla ilgili konu açıldığında, hem konu sahibi hem de mesaj atan üyeler hata yapıyor
Yazım ya işte ilk mesajımda... Burada yazım kurallarını saçma buluyorum dediği mesajın sonrasında kendisi yanlış yazıyor. Bir de üstüne eleştiriyor.

Yazım kurallarıyla ilgili konu açıldığında, hem konu sahibi hem de mesaj atan üyeler hata yapıyor
Sen de hata yapıyorsun arada canım benim. Şaka maka son düzenlemeyi yapsaydım hiç hata olmayacaktı, yatarken elim çarptı ya.

İfadeler: 62
"Onlar da" yazarken daha nasıl yazıldığını bilmiyorsun güzel kardeşim. O nasıl olacak? Bi zahmet bil. Yanlış yazdıldığı zaman anlam kayması yaşanabiliyor. : )
Ohoo siz beni hiç anlamıyorsunuz. Her neyse ayrıca okuduğunu anlamak lazım. Evet utanıyorum artık, utanç verici! Ayrı yazmamışım idam edin beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…