Rehber Temel yazım kuralları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kedicik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 66
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Kendinizle çelişiyorsunuz. Ne anlattıysanız ona göre yorum yapılıyor:
Evet telefonda yazıyorum ve kontrol etmedim, otomatik düzeltmeyi de kullanmadım. Ben çok iyi biliyorum bu kuralları merak etmeyin.

Ki'yi ayrı yaz diyip 24 saat ban attılar bana teknopatta o günden beri umursamıyorum bu konuyu gıcık oldum :d.

Evet telefonda yazıyorum ve kontrol etmedim, otomatik düzeltmeyi de kullanmadım. Ben çok iyi biliyorum bu kuralları, merak etmeyin.

Kuralları çok iyi bilip bilmediğinize değil, sizi hiç anlamadığımızı düşünmenize dair yorumda bulundum. Karşılık vermeden önce tam olarak neye karşılık veriyor olduğunuzu anlamanızı rica ederim.

Hata yapılmaması gerektiğini düşündüğünüz bir bağlaç kullanımıyla ilgili hata yaptınız ve buna yorum geldi. Bu kadar. Kuralları bilmenin yanı sıra yazıyı kontrol etmek, özen göstermek size kalıyor.

Güzel bir rehber olmuş bu arada. Az önce yazdığımı ciddiye almamışsındır umarım.

Herkes yazim kurallarına dikkatetmeli, rehber için teşekkürler hocam. (!)

Bulunma eki olan -de/-da birleşik yazılır aslında. Lisede 4 sene boyunca öğretilen şey bu.

Cümleden çıkarma yöntemini pek sağlıklı bulmuyorum. Zaten istisna var demişsiniz. Bağlaç olan hangisi, hâl eki olan hangisi bilmek gerekiyor. Rehber buna değinmemiş, farklılıkları söylememiş.

Mesela zamir yapan -ki var, ona değinilmemiş. Birleşik yazılırlar.
  • Onunkiler benimkilerden daha kaliteli duruyor.
Sifat yapan -ki var, yine birleşik yazılır. Genelde de -daki şeklinde cümle içinde bulunur.
  • Şuradaki kitapları uzatsan hiç fena olmaz.
Aşağıya kadar incelemedim, zaten TDK ziyaret edilerek edinilecek bilgiler bunlar. Temel kavratmak açısından faydalı bulsam da bu konuları ziyaret edenler genelde "eline sağlık" demek icin gelenler oluyor. Genel itibarıyla gereken kitleye ulaşmadan çürüyor yani konu. Yine de elinize sağlık diyelim.

Hocam size karşı bir şey dememiştim, konuyu başka yere çekmeye çalışanlara cevap vermiştim. Benim anlattığım şeye değil gözümden kaçan şeyi gösterip "aaa bak hata yapmış baksana" denmesine tepki göstermiştim. Yazım yanlışını daha düzeltmedim zaten hâla öyle duruyor. Benim anlattığım şeyi anlamamışlar ve anlamak da istemiyorlar. Yaşları kaç bilmiyorum ama hâla çocuk gibi davranıyorlar. Son zamanlardaki agresifliğim yüzünden ters yanıt vermiş olabilirim bu yüzden özür dilerim. Daha fazla konuyu kirletmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…