seeraddar

Yetkin
Hocamız sınıfa gelip başlıkta bahsettiğim kitabı sıfırdan başlayan arkadaşlara önerdi. Ben de bunun yerine, güzel bir hocadan ilk 12 konuluk temel atma kampının izlenip, ardından ana bir kitap — mesela Bilgi Sarmalı gibi — üzerinden ilerlemenin daha mantıklı olacağını söyledim.

Hoca ise bana, “Sen kendini onlarla bir tutma, onlar seninle aynı değil” dedi.

Yani kısacası sormak istediğim şu:
Hiçbir şey bilmeyen birine, başlıkta bahsettiğim yayın (konu anlatımlı soru bankası) gerçekten faydalı olur mu?
Bu kişi TYT’nin tamamını sadece bu kitapla çözecek, ardından iyi bir kitaba geçecek.

Ama her ne kadar “konu anlatımlı” dense de, büyük ihtimalle konu anlatımını yapacak hoca daha önce hiç online olarak konu anlatmamıştır. Ayrıca bu kitap, tek bir hocanın sistemiyle değil; birçok hocanın sorularının bir araya getirilmesiyle hazırlanmış. Ne kadar iyi olabilir bu konu anlatımı?
Bu durumda ne kadar verimli olabilir?

İncelediğim kadarıyla kötü değil, sorular basit ve konu anlatımı anlaşılır gibi. Sıfırdan başlayan için uygun gibi ama tek başına yetmez. Ciddi öğrenmek isteyen biri bu kitaba takılmaz, kamp videoları ile bu kitapla ilerleme kaydedebilir.