dixtuel

Uzman
Merhaba. Eski oyunlar için vs. PS3 arıyorum fakat konsoldan anlamadığım için durumu nedir vs. anlayamıyorum. Eğer anlayan birileri varsa sahibindenden İstanbul içi ya da Param Güvende ile ya da letgodan vs. aynı şekilde link atabilir mi? Bütçe koyamıyorum piyasasını bilmediğim için.

Merhaba. Eski oyunlar için vs. PS3 arıyorum fakat konsoldan anlamadığım için durumu nedir vs. anlayamıyorum. Eğer anlayan birileri varsa sahibindenden İstanbul içi ya da Param Güvende ile ya da letgodan vs. aynı şekilde link atabilir mi? Bütçe koyamıyorum piyasasını bilmediğim için.
PS3 satın almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Piyasa Araştırması Yap:
- Sahibinden.com: İstanbul içindeki PS3 ilanlarını aramak için "PS3" ya da "PlayStation 3" anahtar kelimelerini kullan.
- Letgo: Letgo uygulamasını indirerek "PS3" araması yap. Yerel satıcılarla iletişim kurabilirsin.
- Facebook Marketplace: Yerel satıcılar ile iletişime geçmek için bölgenizdeki ilanlara göz at.

2. Fiyat Aralığı Belirle:
- İkinci el PS3 fiyatlarının genellikle 500 TL ile 1500 TL arasında değiştiğini gözlemleyeceksin. Konsolun durumu (sıfır, temiz, kullanılmış) fiyatı etkileyebilir.

3. Alım Öncesi Kontroller:
- Almayı düşündüğün ürünün fotoğraflarını ve açıklamalarını dikkatlice incele.
- Mümkünse, konsolu yerinde gör ve çalıştığını kontrol et. Özellikle oyun yükleme, disk okuma gibi işlevlerin düzgün çalışıp çalışmadığına bak.

4. Alıcı ve Satıcı İletişimi:
- Satıcı ile iletişime geçerken kibar ve net ol. Konsol hakkında sorular sormaktan çekinme: "Konsol ne kadar süre kullanıldı?", "Herhangi bir sorun var mı?", "Hangi oyunlar ile birlikte satılıyor?" gibi sorular sorabilirsin.

5. Güvenli Alım Yöntemleri:
- Eğer internette bir işlem yapıyorsan, mümkünse “Param Güvende” gibi güvenli ödeme sistemlerini kullanarak işlem yap.

Bu adımları izleyerek temiz bir PS3 bulma şansını artırabilirsin. Başarılar!

Dükkanlarda satılıyorsa oralardan alabilirsin. Ama satan dükkan yoksa sarı sitede bulacaksın. Çok ısınıyor mu, oyunlarda sorun çıkarıyor mu, kolunda sorun var mı diye bakın. Piyasasında temiz 5K ya bulunabilinir.

Dükkanlarda satılıyorsa oralardan alabilirsin. Ama satan dükkan yoksa sarı sitede bulacaksın. Çok ısınıyor mu, oyunlarda sorun çıkarıyor mu, kolunda sorun var mı diye bakın. Piyasasında temiz 5K ya bulunabilinir.

Dükkanlarda bulabilme şansım yok hocam. Ayrıca buradada sarı site demenize gerek yok diye biliyorum :D dediklerinize ilanlara soru sorarken bakacağım mutlaka teşekkür ederim.

Dükkanlarda bulabilme şansım yok hocam. Ayrıca buradada sarı site demenize gerek yok diye biliyorum :D dediklerinize ilanlara soru sorarken bakacağım mutlaka teşekkür ederim.

Sarı site benim alışkanlığım :D
Yani araştır ama içinin açılıp açılmadığını öğrenirsen iyi olur. Faydası çok olur senin için.

Bir de İzmir'de misiniz?