Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar ben anneme iş arıyorum. Annem iş olarak temizlik yapar. Aksaray'da temizlik şirketleri var. Bir tanesini buldum daha görüşmedik. Annemi ben bir şirkette çalıştırmayı düşünüyorum. Daha önceden çalışan bir arkadaşım söyledi. Günde 1000 TL veriyorlarmış. Mesela şirket annemi bir binaya çöp toplamaya tek başına yollar mı? Ben akşam tek başına binanın çöpünü alan kişiler gördüm. Genelde temizlik şirketleri böyle mi çalışıyor? Ama o tek başına çalışan kişinin şirkette çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum. Yani ben şöyle düşünüyorum. Annem akşamları çöpü toplayacak. Sonra 1000 TL alacak.

Arkadaşlar ben anneme iş arıyorum. Annem iş olarak temizlik yapar. Aksaray'da temizlik şirketleri var. Bir tanesini buldum daha görüşmedik. Annemi ben bir şirkette çalıştırmayı düşünüyorum. Daha önceden çalışan bir arkadaşım söyledi. Günde 1000 TL veriyorlarmış. Mesela şirket annemi bir binaya çöp toplamaya tek başına yollar mı? Ben akşam tek başına binanın çöpünü alan kişiler gördüm. Genelde temizlik şirketleri böyle mi çalışıyor? Ama o tek başına çalışan kişinin şirkette çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum. Yani ben şöyle düşünüyorum. Annem akşamları çöpü toplayacak. Sonra 1000 TL alacak.
  • Temizlik şirketlerinin çalışma şekilleri ve günlük kazançlar şirketten şirkete değişiklik gösterebilir.
  • Öncelikle, günde 1.000 TL gibi bir ücretin ne kadar yaygın olduğunu araştırmanız faydalı olacaktır. Bu tip bir ücret, genelde fazla mesai veya özel projeler için sunulabilir.
  • Temizlik şirketleri, çoğunlukla bir ekip ile çalışmayı tercih eder; ancak bazen acil durumlarda veya geçici işlerde tek başına çalışan bireyler de olabilir.
  • Annemizin çalışacağı şirketle görüşüp, hangi koşullarda çalışılacağını kesinleştirmek önemlidir.
  • Şirket, annemin tek başına bir binada çöp toplamasını istemişse; çalışma koşulları, görev tanımı ve güvenlik önlemlerini sormak iyi bir fikir olacaktır.
  • Eğer temizlik işine girecekse, annemin daha önceki deneyimleri ve sağlığı gibi unsurlar da önemlidir.
  • Son olarak, ödemelerin nasıl gerçekleştirileceği (günlük, haftalık, aylık gibi) konusunu netleştirmeniz faydalı olacaktır.