lodos

Çalışkan
Geçen günlerde bilgisayarımı temizlemiştim. Temizlik sonrası hiç açılmamıştı. Kabloların yerini değiştirdiğimde düzeldi ancak şimdi de görüntü gelmiyor. Ekran kartı fanı dönüyor, anakartta herhangi bir sorun LED'i yanmıyor. RAM'leri söküp taktım, paralel taktım, silgiyle sildim, BIOS pilini çıkarıp taktım ancak hiçbir değişiklik olmadı.

Hocam anakartta pinlerini bulamadığım icin yapmamıstım bir kez daha arayim bulabilirsem yaparim.

Hocam clear CMOS pinlerini bulamadım ama clrtc pinlerinden 1 ve 2ye takılı jumperı cıkarttım 2 ve 3e taktım bekledim 5 - 10 saniye sonra tekrar 1 ve 2ye taktım açtım olmadı yine.

Son düzenleme:
Bu sorunu yaşadım. Kartın oturup oturmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum bu problemin. Oturmasına rağmen biraz daha ittirince görüntü alabiliyorum, en ufak çekimde veya titreşimde ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor. PCI Express slotunun problemli olması aklıma gelen ilk seçenek oluyor. Mümkünse tek RAM ile çalıştırmayı dene. Ekran kartın slot kilidini kilitlemiş olsa bile eşit şekilde baskı uyguladığına emin misin?

Bu sorunu yaşadım. Kartın oturup oturmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum bu problemin. Oturmasına rağmen biraz daha ittirince görüntü alabiliyorum, en ufak çekimde veya titreşimde ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor. PCI Express slotunun problemli olması aklıma gelen ilk seçenek oluyor. Mümkünse tek RAM ile çalıştırmayı dene. Ekran kartın slot kilidini kilitlemiş olsa bile eşit şekilde baskı uyguladığına emin misin?

Tek RAM'le denedim hocam her iki RAM icinde olmadı ekran kartının da fanı dönüyor bu çalıstığı anlamına gelmez mi hocam?