Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Catexe

Uzman
Temp klasöründe böyle dosya var silmeyi deneyince silinmiyor, izin haklarını alamıyorum, CMD ile de silinmiyor. dosya açılmıyor da, bu ne dosyası?

1768343102845.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam onu yapmama rağmen hala aynı.
Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. catalog.json, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.
Hocam bazen dosya aslında orada değildir, MFT bozulmustur. Windows sana var der ama silmeye kalkınca bulamıyorum veya erişemiyorum diye saçmalar.
  1. CMD'yi Yönetici Olarak aç.
  2. Şu komutu yapıştır:chkdsk C: /f /r
  3. Sana "Sistem yeniden başlatıldığında taransın mı?" diye soracak. Eveya Y yazıp enter'la.
  4. Bilgisayarı restle. Acıılışta siyah ekranda uzun bir tarama yapacak. O tarama, bozuk/hayalet klasörü büyüm ihtimalle ya tamir eder ya da siler.
olumlu olumsuz dönüş bekliorum.

Hocam bazen dosya aslında orada değildir, MFT bozulmustur. Windows sana var der ama silmeye kalkınca bulamıyorum veya erişemiyorum diye saçmalar.
  1. CMD'yi Yönetici Olarak aç.
  2. Şu komutu yapıştır:chkdsk C: /f /r
  3. Sana "Sistem yeniden başlatıldığında taransın mı?" diye soracak. Eveya Y yazıp enter'la.
  4. Bilgisayarı restle. Acıılışta siyah ekranda uzun bir tarama yapacak. O tarama, bozuk/hayalet klasörü büyüm ihtimalle ya tamir eder ya da siler.
olumlu olumsuz dönüş bekliorum.
1768344910040.webp

Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. catalog.json, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.

Çözüm
Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. Catalog. JSON, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.

Hocam şöyle diyeyim dosya açılmıyor izin haklarını alamıyorum, güvenli modda erişemedim, CMD'den erişemedim, sadece kaç kez format atmama rağmen ilk defa böyle bir dosya ile karşılaşıyorum o garipsetiyor.

Hocam şöyle diyeyim dosya açılmıyor izin haklarını alamıyorum, güvenli modda erişemedim, CMD'den erişemedim, sadece kaç kez format atmama rağmen ilk defa böyle bir dosya ile karşılaşıyorum o garipsetiyor.
Microsoft son dönemdeki Windows güncellemelerinde güncelleme paketlerini dağıtma şeklini değiştirdi. Eskiden her şey SoftwareDistribution klasörüne inerdi. Şimdi ise bant genişliğini rahatlatmak için bu tür GUID karmaşık sayılı isimler klasörleri içinde, P2P önbellekleme yapıyor. Yani bu dosya, arka planda inmeye veya paylaşılmaya hazır bir güncelleme parçası, sistem artıgı da diyebilirsin. Tekrar söylüyorum VİRÜS değil.