Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. catalog.json, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.
Catexe
Uzman
Neden silmekte ısrar ediyorsunuz? Geçici bir sistem dosyasıdır muhtemelen.
Hocam güvenli modlada silinmiyor, hiçbir şey olmuyor CMD kodları da işe yaramadı, ilk defa karşılaşıyorum format attığımdan beri var mış.
Hocam güvenli modlada silinmiyor, hiçbir şey olmuyor CMD kodları da işe yaramadı, ilk defa karşılaşıyorum format attığımdan beri var mış.
Virüs değilse boş verin. Uğraşınız size bir şey kazandırmayacak hatta belki sistem gerekli diye tekrardan kuracak.
Catexe
Uzman
Virüs değilse boş verin. Uğraşınız size bir şey kazandırmayacak hatta belki sistem gerekli diye tekrardan kuracak.
Virüs mü değil mi bilmiyorum hocam işte ben format attıktan 13 dakika sonra oluşmuş bu klasör.
Omerta Silenzio
Başarılı
Hocam bazen dosya aslında orada değildir, MFT bozulmustur. Windows sana var der ama silmeye kalkınca bulamıyorum veya erişemiyorum diye saçmalar.
- CMD'yi Yönetici Olarak aç.
- Şu komutu yapıştır:
chkdsk C: /f /r - Sana "Sistem yeniden başlatıldığında taransın mı?" diye soracak. Eveya Y yazıp enter'la.
- Bilgisayarı restle. Acıılışta siyah ekranda uzun bir tarama yapacak. O tarama, bozuk/hayalet klasörü büyüm ihtimalle ya tamir eder ya da siler.
Catexe
Uzman
Hocam onu yapmama rağmen hala aynı.Hocam bazen dosya aslında orada değildir, MFT bozulmustur. Windows sana var der ama silmeye kalkınca bulamıyorum veya erişemiyorum diye saçmalar.
olumlu olumsuz dönüş bekliorum.
- CMD'yi Yönetici Olarak aç.
- Şu komutu yapıştır:
chkdsk C: /f /r- Sana "Sistem yeniden başlatıldığında taransın mı?" diye soracak. Eveya Y yazıp enter'la.
- Bilgisayarı restle. Acıılışta siyah ekranda uzun bir tarama yapacak. O tarama, bozuk/hayalet klasörü büyüm ihtimalle ya tamir eder ya da siler.
Omerta Silenzio
Başarılı
Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. catalog.json, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.
Catexe
Uzman
Çünkü GUID klasörü, virüs değil. Windows güncellemeleri veya Store uygulamaları inerken, dosyalar parça parça iner. Catalog. JSON, hangi parçanın indiğini, hash değerlerini ve bütünlüğünü tutan geçici veritabanıdır. Sen formatladıktan 13 dakika sonra Windows arkada ekran kartı driverını veya Defender güncellemelerini çekerken bu dosyayı oluşturmuş kısaca. Zararsız. Silsen bile gene gelecek.
Hocam şöyle diyeyim dosya açılmıyor izin haklarını alamıyorum, güvenli modda erişemedim, CMD'den erişemedim, sadece kaç kez format atmama rağmen ilk defa böyle bir dosya ile karşılaşıyorum o garipsetiyor.
Omerta Silenzio
Başarılı
Microsoft son dönemdeki Windows güncellemelerinde güncelleme paketlerini dağıtma şeklini değiştirdi. Eskiden her şey SoftwareDistribution klasörüne inerdi. Şimdi ise bant genişliğini rahatlatmak için bu tür GUID karmaşık sayılı isimler klasörleri içinde, P2P önbellekleme yapıyor. Yani bu dosya, arka planda inmeye veya paylaşılmaya hazır bir güncelleme parçası, sistem artıgı da diyebilirsin. Tekrar söylüyorum VİRÜS değil.Hocam şöyle diyeyim dosya açılmıyor izin haklarını alamıyorum, güvenli modda erişemedim, CMD'den erişemedim, sadece kaç kez format atmama rağmen ilk defa böyle bir dosya ile karşılaşıyorum o garipsetiyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet