ONDEARTH

Uzman
Merhaba arkadaşlar, 2 Nisan'da aldığım ürün 2 gündür gümrük beyanı bilgileri gönderildi şeklinde bekliyor. Bu normal bir süreç midir? Bundan 1 hafta önce aldığım kargo hiç beklemeden girmişti ülkeye.

22 Mart'ta 514 TL'ye aldığım ürün 2 Nisan'da elime ulaştı bu arada nisan ayına girmeden gümrükten geçmişti.

Bu aldığım ürün 750 TL, bunu da 2 Nisan'da aldım. Herhangi bir takılma sorunu olmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-08-09-04-20-427_com.einnovation.temu.webp
    Screenshot_2025-04-08-09-04-20-427_com.einnovation.temu.webp
    102,7 KB · Görüntüleme: 163
Merhaba arkadaşlar, 2 Nisan'da aldığım ürün 2 gündür gümrük beyanı bilgileri gönderildi şeklinde bekliyor. Bu normal bir süreç midir? Bundan 1 hafta önce aldığım kargo hiç beklemeden girmişti ülkeye.

22 Mart'ta 514 TL'ye aldığım ürün 2 Nisan'da elime ulaştı bu arada nisan ayına girmeden gümrükten geçmişti.

Bu aldığım ürün 750 TL, bunu da 2 Nisan'da aldım. Herhangi bir takılma sorunu olmaz değil mi?
Normal bir durum. Nakil süreci uzun sürüyor diye uydurmadan oluşturduğu bir yazı bana göre. 1 haftaya kadar o şekilde kalabiliyor.

Bu konuyla ilgili güncelleme almadık haberimiz yok diyor.

Eki Görüntüle 138889
"Talep" açmalarını isteyin. Israr edin olmazsa. İngilizce de söyleyin anlasınlar tam olarak, mesela "Can you open a ticket for this order?", "Please open a ticket for this order"...
" 'Üzgünüz...' ile başlayan gecikme mesajı ortaya çıktı da, lütfen talep açar mısınız?" vb. de diyebilirsiniz, bende "çin içi transfer sürecinde 3 kere oldu, sonra gecikme mesajı çıkmıştı; talep açtırdıktan 1-2 gün sonra "paket havalimanına ulaştı." durumuna güncellenmişti, tabii bu "talep"ler ne kadar işe yarar orasını bilemiyorum plasebo da olabilir, ama denemenizde fayda var eğer içinizde kaldıysa.
Screenshot_20250408-132717.webp

Şu anki durumu şöyle.

"Talep" açmalarını isteyin. Israr edin olmazsa. İngilizce de söyleyin anlasınlar tam olarak, mesela "Can you open a ticket for this order?", "Please open a ticket for this order"...
" 'Üzgünüz...' ile başlayan gecikme mesajı ortaya çıktı da, lütfen talep açar mısınız?" vb. de diyebilirsiniz, bende "çin içi transfer sürecinde 3 kere oldu, sonra gecikme mesajı çıkmıştı; talep açtırdıktan 1-2 gün sonra "paket havalimanına ulaştı." durumuna güncellenmişti, tabii bu "talep"ler ne kadar işe yarar orasını bilemiyorum plasebo da olabilir, ama denemenizde fayda var eğer içinizde kaldıysa.Eki Görüntüle 138902

Şu anki durumu şöyle.
Talep vs. hiçbir önemi yok. Nakil halindeki binlerce kargodan sizin olanı bulup hızlandırmaları mümkün değil. Tamamen denk gelmiş. Normal şartlarda ortalama 10 gün sürüyor. Duruma göre bu sürenin 20-25 güne uzadığı da oluyor. Bana kalırsa beklemek en mantıklısı. Boş yere kendinizi yormanızın anlamı yok.

"Talep" açmalarını isteyin. Israr edin olmazsa. İngilizce de söyleyin anlasınlar tam olarak, mesela "can you open a ticket for this order?", "please open a ticket for this order"...
" 'Üzgünüz...' ile başlayan gecikme mesajı ortaya çıktı da, lütfen talep açar mısınız?" vb. de diyebilirsiniz, bende "Çin içi transfer sürecinde 3 kere oldu, sonra gecikme mesajı çıkmıştı; talep açtırdıktan 1-2 gün sonra "paket havalimanına ulaştı." durumuna güncellenmişti, tabii bu "talep"ler ne kadar işe yarar orasını bilemiyorum plasebo da olabilir ama denemenizde fayda var eğer içinizde kaldıysa.Eki Görüntüle 138902

Şu anki durumu şöyle.

Aynen hocam şimdi baktım bende de havalimanına ulaştı olarak güncellenmiş daha çindeymiş meğerse.

Talep vs. hiçbir önemi yok. Nakil halindeki binlerce kargodan sizin olanı bulup hızlandırmaları mümkün değil. Tamamen denk gelmiş. Normal şartlarda ortalama 10 gün sürüyor. Duruma göre bu sürenin 20-25 güne uzadığı da oluyor. Bana kalırsa beklemek en mantıklısı. Boş yere kendinizi yormanızın anlamı yok.
Plasebo o halde 😅