Genellikle aynı marka olmayınca mesh olarak çalışmıyor. Fakat Genişletici olarak kullanabilirsin. Açıkçası ben de bu şekilde kullanıyorum ve pek verim aldığımı söyleyemem. Her Tenda cihazının arayüzü aynı olmayabilir fakat benzer adımlar olacağını düşünüyorum.
Keenetic Extra DSL (KN-2112) ve
Tenda TX12 Pro var. Ana cihazım Keenetic, WiFi genişlettiğim cihaz da Tenda.
Tenda'nın ayar arayüzünde Çalışma Modu olması lazım. Benim cihazda Daha Fazla > Çalışma Modu şeklinde.
İstediğin çalışma modunu seçip kullanabilirsin.
Yönlendirici Modu: İnternet erişimi sağlamak istersen bu modu kullanıyorsun. ISP'den aldığın PPPoE kullanıcı adı ve şifreni girerek internete erişebilirsin.
AP Modu: Ethernet ile ana Modem/Router'a bağlanarak WiFi ve kablolu olarak internetini genişletebiliyorsun. Eğer uzun bir kablon var ise bunu öneririm.
WISP Modu: WiFi ağlarını paylaşmak için kullanılıyor. Ama Tenda'da çalıştıramadım. Sanırım özel ağlar için tasarlanmış ya da ben beceremedim. Aynı modu Keenetic'te kullandığımda sorun yaşamıyordum.
İstemci + AP Modu: WiFi üzerinden interneti alıyor, WiFi ve kablo ile genişletiyor. Sizin kullanmak istediğiniz mod bu.
Benim önerim AP Modu ama kablo ile bağlanma şansınız yok ise İstemci + AP Modu 'nu seçmeniz gerekiyor. Seçtikten sonra WiFi taraması yapacak, genişletmek istediğiniz WiFi'yi seçiyor ve şifresini giriyorsunuz. Kablosuz Ağ Ayarları sekmesinden WiFi adlarını ve şifrelerini değiştirebilirsiniz. Ben ana Router ile aynı isim ve şifreyi kullanıyorum.
Not: Tekrardan Tenda arayüzüne girmek isterseniz ana Router'dan Tenda'ya Statik IP atamayı unutmayın. O IP adresi ile erişebilirsiniz tekrardan. Bu moddayken mobil uygulama arayüzünden yönetemiyorum. Web tarayıcısından erişmem gerekiyor.
Bu arada daha basit bir kurulum yapmak isterseniz Tenda'yı fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde kurulum sihirbazı çalışacaktır. Oradan ilgili adımları seçerseniz zaten sizi yönlendiriyor. WiFi adı ve şifresini de otomatik olarak aynı yapıyor. (En azından bendeki modelde bu şekilde.)