AntiDuckZ

Üyecik
Fotoğrafta göründüğü üzere upload pingim çok yüksek ve bufferbloat testinde D falan alıyorum. Speedtest sırasında upload testim 1000'lere kadar fırlayıp düşüyor. Bana modem ayarları konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Modem: Tenda V12 AC1200

image.webp

Merhaba. Yaşadığınız durum bufferbloat ama çok keskin bir düzeyde. Tenda V12 giriş seviyesidir. Maalesef o pinglerle de pek oyun oynayabilmeniz mümkün gözükmüyor. Ya altyapınızdaki routelarda sorun var ya da modem cidden trafiği yönetemiyor.

Merhaba. Yaşadığınız durun bufferbloat ana çok keskin bir düzeyde. Tenda V12 giriş seviyesidir. Maalesef o pinglerle de pek oyun oynayabilmeniz mümkün gözükmüyor. Ya altyapınızdaki routelarda sorun var ya da modem cidden trafiği yönetemiyor.
Bufferbloat mantığı dosya indirirken veya yüklerkenki ping testi. Hat boşta ise ping olmaz. Eğer server çok uzakta ise sorun olabilir ama o da genele kayıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bufferbloat mantığı dosya indirirken veya yüklerkenki ping testi. Hat boşta ise ping olmaz. Eğer server çok uzakta ise sorun olabilir ama o da genele kayıyor.
Aynen öyle. Boştaki pingin 16 olması şaşırtmasın zaten. Genele bakarsak zaten bir sorun var zaten hatta. Bufferbloat yaşıyor (D alıyor) ama ne tür sorun bilemiyoruz. Sadece keskin bir sorun demekle yetinmek zorunda kaldım.

Modem arayüzüne girdikten sonra İleri sekmesinden Bantgenişliği Kontrolü kısmına gelin, indirme yönünü 68000, yukarı akışı 9500 yapın. IP adres aralığına 192.168.1.2 yazın, yanındaki küçük kutuya IPv4 adresinizin son hanesi yazın. 3-5 kere denemeniz gerekebilir tam ayarı yakalamak için, sorun devam ederse yukarı akışı 9200 yapın olmazsa 9000 yapın.

1770158174669.webp