Yer
Ankara
Arkadaşlar dünkü açtığım konudan da görebileceğiniz gibi daha önceki bir GTA VC karakterinin GTA 6 Fragmanında benzerinin/kendisinin oynadığını belirtmiştim. https://techolay.net/sosyal/konu/gta-vidaki-phil-cassidy-detay.110479/
Bu sefer ise aklımda başka bir benzerlik var. Bu daha çok Teori seviyesinde. GTA 6 fragmanında tanıtılan yan karakterlerden biri olan Brian Heder, ilk bakışta Vice City atmosferine uyumlu bir “eski kurt” suç baronu gibi görünüyordu. Ancak özellikle kıyafeti, tavırları ve Vice City evrenindeki konumu bana GTA: Vice City'nin ikonik karakteri Tommy Vercetti’yi fazlasıyla hatırlattı. Brian Rocsktar tarafından da bilgi verilen nadir karakterlerden ve oyundaki yan karakterlerden birisi. (Sağdaki)
TommyVercetti-GTAVC.webp
.
BrianHeder-GTAVI-Portrait.webp

Tommy Vercetti'nin bildiğiniz üzere 1986 Vice City'e geldi ve 15 sene hapis yatmıştı. Kendisinin En genç ihtimalle 1971'de doğduğunu düşünürsek 2023'te 72 yaşında olur. Bu da Brian Heder'e yaş olarak yakın olduğunu gösterir. Brian Heder ile ilgili bilinen detaylara göre kendisi Florida Keys'in Altın Çağı zamanlarından kalma eski ve deneyimli birkaçakçıdır. (Bu Altın Çağ tam olarak Tommy'nin aktif olduğu yıllara denk gelmektedir) Aynı zamanda kendisi varlıklı bir iş insanıdır bunu da özellikle fragmandaki detaylardan özellikle bu resimden görülebilir.
images (1).webp

Brian's (Brian'a ait anlamına gelir.) Yazan bir tekne imalathane var. Ve ne hikmet ise uçak iniş yapıyor. Aksiyona tam gaz devam ediyor sanırım Tommy Reis : ) Bu bilgiler dışında Oyundaki Karakterlerden olan Cal Hampton Brian için çalışıyor.
Screenshot_20250507_233809_YouTube.webp

Bu resimden görebileceğiniz üzere üzerindeki Tişörtte Brian's (Brian'a ait) yazıyor. Oyundaki Karakterlerden birinin işvereni ve Başkarekterin tanıdığı birisinin tahminlere göre oyundaki bağlantı gücü çok yüksek olmalı. Ayrıca yine bu resimde görülen Tekne GTA 5 oyununda görev ile elimizden çalınan Michael'ın Teknesine de benziyor. Hatırlarsanız Michael'ın Oğlu Jimmy bu tekneyi kacakçılara kaptırıyordu ve biz onu kurtarmaya çalışıyorduk. Father/Son göreviydi.
images (2).webp

Brian'nın dükkanında bu detayın eklenmesi bence hoş olmuş.
Tommy ile Brian benzerliklerinde bazı magazinsel bilgiler buldum. Bunlar özellikle iddia niteliğinde. Söylenenlere göre Tommy'nin Ses aktörü Ray Liotta Rockstardan istediği paralarını alamamış. Zaten daha sonraki Vice City Stories oyunlarında da sesi yoktu. Bunun sebebi olarak da telif sorunları ve anlaşmazlıklar öne sürülmüştü. Sizce de Rockstar Tommy Vercetti mirasını telif sorunları ile karşılaşmamak için Alternatif bir Tommy olarak Brian Heder karakterini yaratmış olabilir mi?

Bence ta kendisi. Vice City de gecek oyun zaten.
Bence kendisi dediğim gibi tam aynı olmasa bile muadili gibi. Çünkü eğer tamamen aynı olursa Seslendirmenin mirasçılarına para ödemek zorunda kalırlar telif hakkı gereği. Ama bu yaşlı adam çok fazla Tommy Vibe'ı verdi bana da. Forumda da yazmamış niyeyse kimse.