İngilizce için konuşayım, zorlarsa en fazla Writing zorlar onda da güzel bir öğretmen denk gelirse veya iyi bir okuldaysan halledersin. Pratiğe bakıyor her şey. Speaking falan zaten bir dil öğrencisi olarak yapmak zorunda olduğun bir şey. Eğer öğrenemiyorsan başka bir sorun vardır. Diğer dersleri söylemiyorum bile.

Hazırlık dediğin şey lise 5 gibi. Çok eğlenceli geçiyor ve İngilizce dışı bir eğitim almıyorsun.

Mütercim Tercümanlık bölümünü birinci senesinde, başka bir alanda kariyere atılmamdan dolayı bırakmıştım. Bölüme ilk girdiğimde FLAT, yani hazırlığı skipleme sınavına girmiştim ve barajı geçememiştim. Writing yüzünden. Çünkü istedikleri tarzda essayler ve grafik yorumlama benim alışık olduğum, pratik İngilizceye uygun değildi. Yani anadili İngilizce olan birisi de zor yapardı bence çünkü belirli kriterler istiyorlar belirli bir kompozisyonda yazıyorsun yazıları. Hazırlık üç dönem sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam. Beni başlanabilecek en son seviyede Pre-Intermediate'da başlattılar. İkinci dönemin yarısında (Intermediate) FLAT sınavına girmiştim ve 94 ile geçmiştim. Sonra birinci yılımda bıraktım zaten. Üçüncü dönem olan Upper-Intermediate'a geçmemiştim bile. 2019 yılından bahsediyorum.

Sonra bir yıl gap yearım olmuştu doğal olarak. O arada da pandemi gelince, okulum özel okul olunca, online dersler olunca ve ben bu pandemide ve bir yıllık boşluğumda yazılım sektörüne girince okulu bırakmıştım :D

Son düzenleme:
@Yonga hocam peki tekrar hazırlanan arkadaşlarınız oldu mu?
Farklı bir dil seçeceğim ve hazırlık senesi IELTS için hazırlanmak istiyorum.

Tekrar hazırlanan derken hazırlığı geçme sınavı falan mı? Zaten üçüncü dönemi de okuyunca artık otomatik olarak birinci sınıfa geçiyorsun :D Yani ya yarım yıl, ya bir yıl okuyorsun sadece hazırlıkla geçiyor o yıl.