Terk edilmiş oyun önerisi The Crew (2014)

TEORYA

Gelişen
Bu oyuna underrated demek doğru değil çünkü oyun ilk çıktığında çok büyük ilgi gördü ve sevilen Driver serisinin ruhani devamı gibiydi. Oyun haritası o kadar büyüktü ki komple Amerika kıtasını arabayla dolaşabiliyordunuz. 2014'te bu oyun piyasayı sallamıştı. Henüz Forza Horizon 3 bile çıkmamıştı. Ama Ubisoft yine yaptı yapacağını.

Parası Ödenen Oyunun Yok Olması: Aralık 2023'te Ubisoft, The Crew 1 oyununu mağazalardan kaldırdı ve 31 Mart 2024'te sunucularını tamamen kapattı. Oyun tamamen "her zaman çevrimiçi" (always-online) bir altyapıya sahip olduğu için, sunucular kapanınca oyunun tek oyunculu (single-player) senaryo modu dahil hiçbir bölümüne erişilemez hale geldi.

Lisansların Silinmesi: Ubisoft sadece sunucuları kapatmakla kalmadı, bazı oyuncuların Ubisoft Connect kütüphanelerindeki oyun lisanslarını iptal etti ve oyunu "Erişilemez Oyunlar" sekmesine taşıdı. Yani insanlar parasını verdikleri oyunu bilgisayarlarına bile indiremez oldu.

"Stop Killing Games" Hareketi: Bu olay, oyun dünyasında tüketici hakları konusunda büyük bir devrim başlattı. Ünlü YouTuber Ross Scott öncülüğünde "Stop Killing Games" (Oyunları Öldürmeyi Durdurun) adında küresel bir imza ve yasal süreç kampanyası başlatıldı. Amaç, şirketlerin parası ödenmiş oyunları tamamen yok etmesini yasal olarak engellemek.

Bu oyunu ilk çıktığında Uplay'den almıştım, Steam'den Gold Edition'da almıştım ama şu an para verip aldığım oyunu oynayamıyorum.

İşte tam da bu esnada Tersine Mühendislik ile Çevrimdışı Oynama (The Crew Offline) duyuruldu ve yakın zamanda çıktı. Hangi oyunda Amerika kıtasını bir uçtan diğer uca dolaşabiliyoruz ki.

Bu paylaşımları yapıyorum çünkü bu oyunlar korsana girmeyip “abandonware” terkedilmiş yazılım statüsüne giriyor. İstediğiniz gibi gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz.

Oyunu indirmek için ücretsiz üye olmanız gerekiyor. Siteyi bilen biliyor zaten. Her şeyin arşivini tutmayı kendine görev edinmiş dünyanın en büyük dijital kütüphanesini oluşturan bu siteden indirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Takip ettiğim bir PS4 koleksiyoncusu bu oyunu öve öve bitiremiyordu. Ben de o zamanlar PS4’e sahip değildim, hiç oynayamadım.

İnceleme için teşekkürler. Bu olaydan sonra The Crew 2'ye offline mod eklemişti Ubisoft. Keşke satışta olsaydı da alsaydık.

İnceleme için teşekkürler. Bu olaydan sonra The Crew 2'ye offline mod eklemişti Ubisoft. Keşke satışta olsaydı da alsaydık.
Kesinlikle fakat the crew 2 de hikaye bile yoktu. Bu oyunda gayet de hatrı sayılır bir hikaye vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…