witicieen

Yetkin
Termal macun ve fan bakımı yaptım. Ufak anakarta ıslak mendil sıvı teması oldu ancak güzelce kuruttum. Ardından bakımları bitirdikten sonra kabloları taktım; kasa 20 dakika kadar açılmadı. Tabii, hemen anakart bozulmuş olabilir diye yeni anakart arayışına girdim ve direkt yeni anakart alacaktım. Ardından son bir çare aklıma geldi: PSU güç kablosunu çıkarttım, tekrar taktım ve power tuşuna bastım. Çalışmaya başladı, şu anda sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor.

Sizce ne olmuş olabilir? Statik elektrik mi olmuştur? Kalıcı bir hasar olmadığı aşikar çünkü anakartta hata ışıkları var ve hiçbiri yanmıyor, yani sıkıntı olmadığını gösteriyor. Ancak sizlere de sormak istedim.

PSU açıkken bu işlemi yaptıysanız bir kısa devre olmuş olabilir, kısa devre durumunda da korumaya geçtiği için PSU gücünü kesip tekrar vermek gerekiyor, anahtarından kapatıp açmak ile aynı şey.

@witicieen

PSU açıkken bu işlemi yaptıysanız bir kısa devre olmuş olabilir, kısa devre durumunda da korumaya geçtiği için PSU gücünü kesip tekrar vermek gerekiyor, anahtarından kapatıp açmak ile aynı şey.

@witicieen
Gece PC’yi kapattıktan sonra şalterini kapatıyorum. Sabah uyandığımda zaten şalter kapalıydı; yani yaklaşık 8 saat boyunca PC tamamen güçsüzdü. Şükür ki PSU çalıştı ve beni 10K’den kurtardı.

Sorun olsaydı belli ederdi zaten, her ne olduysa kalıcı bir problem yaratmamış.

İşte ne olmuş olabilir diyorum bir de teknik servislerle görüştüm hahaha servisimiz de 3 gün durması lazım kasanızın diyor Exper yapacağız diyor arabamı bu dedim kaportada boya var mı yok mu diye mi bakacaksınız servis ücreti de 5K dedim benim anakart zaten 5k. :LOL:

Termal macun ve fan bakımı yaptım. Ufak anakarta ıslak mendil sıvı teması oldu ancak güzelce kuruttum. Ardından bakımları bitirdikten sonra kabloları taktım; kasa 20 dakika kadar açılmadı. Tabii, hemen anakart bozulmuş olabilir diye yeni anakart arayışına girdim ve direkt yeni anakart alacaktım. Ardından son bir çare aklıma geldi: PSU güç kablosunu çıkarttım, tekrar taktım ve Power tuşuna bastım. Çalışmaya başladı, şu anda sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor.

Sizce ne olmuş olabilir? Statik elektrik mi olmuştur? Kalıcı bir hasar olmadığı aşikar çünkü anakartta hata ışıkları var ve hiçbiri yanmıyor, yani sıkıntı olmadığını gösteriyor. Ancak sizlere de sormak istedim.

PSU kısa devre olmuş büyük ihtimal, çıkarınca kapasitörlerdeki veya bütün enerji boşalınca yeniden çalışmaya başlamış. Bir problem yok merak etmeyin bir şey olsa açılmaz zaten.

Son düzenleme: