Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AtaUlaş

Çalışkan
Merhaba,

Önceden çalışan PC'yi macun değişimi sonrası açmaya çalıştığımda 2 RAM takınca açılmadığını fark ettim. A-B kanallarını ayrı ayrı denedim. B kanalında ayrı ayrı taktığım zaman bilgisayar açılıyor ama A kanalına tek RAM'de taksam 2 RAM'i de taksam PC açılmıyor.

BIOS güncellemesi yaptım ama anakartta kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. Yardım edebilecek olan var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam ve bundan önce çatır çatır çalışıyordu son temizlikte gitti ayrı ayrı tek bağladığımda çalışıyor ikiside ama hiçbir şekilde gelmedi hocam bios pilide çok zor çıkıyor ne yaptıysam çıkmadı daha fazla bastırsam kırılıcak biosta güncel çok çaresiz kaldım hocam sizde yardımcı oluyorsunuz ama neden düzelmedi anlamadım bir türlü. Uzun süre bekle dediğin ne kadar hocam 5 dk bekledim mesela tık yok

Yok hocam ve bundan önce çatır çatır çalışıyordu son temizlikte gitti ayrı ayrı tek bağladığımda çalışıyor ikisi de ama hiçbir şekilde gelmedi hocam BIOS pilide çok zor çıkıyor ne yaptıysam çıkmadı daha fazla bastırsam kırılacak BIOS'ta güncel çok çaresiz kaldım hocam sizde yardımcı oluyorsunuz ama neden düzelmedi anlamadım bir türlü. Uzun süre bekle dediğin ne kadar hocam 5 dk bekledim mesela tık yok.

Bazen sistem tanılama işlemi uzun sürüyor o yüzden bekle demiştim. 5 dk gayet yeterli bir süre. BIOS pilini çıkartmak zor değil. Orada bir tırnak olması lazım o tırnağa bastırırsan pil çıkacaktır. Bir tornavida, kalem, çatalla da yapabilirsin.

Tırnak, görselde gayet net gözüküyor. Az bir şey pil yukarı gelince elinle çekip alabilirsin.

Bu işe yaramazsa, BIOS'a girip Memory Fast boot ayarını kapatıp 2 RAM'le çalıştırmayı dene.

Ayrıca işlemciyi yerleştirirken işlemci yuvasındaki tırnaklar hasar gördüyse bu da bu duruma sebep olabilir. Bu yolları denemene rağmen sorun çözülmezse muhtemelen işlemcinin yuvasındaki tırnaklarda problem var. Işık tutup onları kontrol et. Yamuk olan varsa çok az güç kullanarak o tırnağı düzelt.

Dosya Ekleri

• bios-pili.png.webp
    bios-pili.png.webp
    111,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Onu söylemeye korkuyordum biliyorum 1-2 tanesi çok ufak bir şekilde yamulmuştu ama nasıl o yamukluk buna sebep oluyor hiç açılmaması gerekmezmi

Onu söylemeye korkuyordum biliyorum 1-2 tanesi çok ufak bir şekilde yamulmuştu ama nasıl o yamukluk buna sebep oluyor hiç açılmaması gerekmezmi.

Orada her bir pinin sanırım farklı görevi var. Tek RAM'le çalışmasında problem olmayabilir çünkü ilgili pinler sağlamdır. Dual channel kısmını ilgilendiren pinler yamulmuş olabilir.

Pinler kolay kolay kırılmaz. Hafifçe onları düzeltmeye çalış ama çok kuvvet uygulama. Sorunun çözümü bu da olabilir.

Onu söylemeye korkuyordum biliyorum 1-2 tanesi çok ufak bir şekilde yamulmuştu ama nasıl o yamukluk buna sebep oluyor hiç açılmaması gerekmezmi.

Hocam madem yuvadaki pinlerde yamukluk var, bunu en başında söylesene. İlk önce o sorunu çözmen gerekli. Bu pinlerin yamuk olması bu soruna sebep oluyor olabilir. Orada 1 pinin yamulması illa işlemcinin hiç çalışmayacağı anlamına gelmez. Başka bazı problemlere yol açar. Mesela sendeki problem gibi.

Son düzenleme:
Hocam anca vaktim oldu ve sonunda bir cesaret açıp pinleri düzelttim. 3 tane pin yamuktu, ilk yaptım olmadı ama sonra biraz daha oynadım oldu. Fikirleriniz için teşekkür ederim işlem tamamdır ağzınıza sağlık @farketmez1234 @Paper.C @ramazandeveli @Caner Uncu @xahve

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm