Detaylar
Kim cevapladı?Cengiz
Uzman
@cuneeyt, hocam kolanyayı ne kadar döküyorsunuz? Ekstra olarak hocam kullandığınız kolonya düz kolonya değil mi yani katkısı var mı limonlu gibi mesela?Kolonyalı mendil ile silerek temizliyorum hocam ben. Kalanları da kuru bir peçete ve/veya bir kulak çöpü (pamuklu) olanla alıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda işlemci tabanı ile işlemci aynasının arasını çok güzel temizliyorum kulak çubuğu ile.@R3HAA, kurumuş macunu temizlemek için yeter mi ki?
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Nerede temizleyeceksin bilmiyorum ama, bazı laptopların işlemci ve ekran kartlarında, normal masaüstü ekran kartlarında, çipin üzerini temizlemek yeterli. Genelde izopropil alkol kullanılıyor.@R3HAA, kurumuş macunu temizlemek için yeter mi ki?
Çipin çekirdeği zaten önemli olan kısım, çekirdeğin dışında kurumuş, inatçı macun varsa fazla zorlama, minik minik parçalar var (ya kondansatör, ya transistör -sanırım- o parçalara ne deniyor tam bilmiyorum) hasar verme ihtimalin yüksek.
Cengiz
Uzman
@VENGEANCE ANGEL, laptop üzerinde temizlik yapacağım,önerinizi dikkate alacağım.Peki izopropil alkol öneriniz var mı?Nerede temizleyeceksin bilmiyorum ama, bazı laptopların işlemci ve ekran kartlarında, normal masaüstü ekran kartlarında, çipin üzerini temizlemek yeterli. Genelde izopropil alkol kullanılıyor.
Çipin çekirdeği zaten önemli olan kısım, çekirdeğin dışında kurumuş, inatçı macun varsa fazla zorlama, minik minik parçalar var (ya kondansatör, ya transistör -sanırım- o parçalara ne deniyor tam bilmiyorum) hasar verme ihtimalin yüksek.