Termal macun nasıl temizlenmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeHMeT01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 62
  • Etiketler Etiketler
    temizlik

MeHMeT01 17

Uzman
Yer
Adana
Merhaba cümleten. Araştırma yaparken aşağıda ki videoyu gördüm bu şekilde temizlemek sorun yaşatır mı? Bu devre temizlik spreyi ile sadece işlemciyi temizleyebilir miyiz?

Merhaba cümleten. Araştırma yaparken aşağıda ki videoyu gördüm bu şekilde temizlemek sorun yaşatır mı? Bu devre temizlik spreyi ile sadece işlemciyi temizleyebilir miyiz?

Elinizde hiçbir malzeme yoksa gerek işlemci gerek ekran kartı üzerindeki kaba kalıntıyı peçeteyle alın, kolonyalı pamuk ile temizleyin o da olur en kötü. Sonuçta kolonya anında uçan bir şey.

Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Son zamanlarda bu tür konulara merak saldım, araştırıyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.

İzopropil alkol öneriliyor hocam genellikle.

Niye çünkü, havada kolayca uçuşuyor.
Benim tanıdığım bir telefon tamircisi telefon anakartlarını, v.s tiner ile temizlediğini söyledi benimde aklıma takıldı biraz araştırma yapmaya başladım. Öneriniz için teşekkürler hocam.

Benim tanıdığım bir telefon tamircisi telefon anakartlarını, v.s tiner ile temizlediğini söyledi benimde aklıma takıldı biraz araştırma yapmaya başladım. Öneriniz için teşekkürler hocam.
Tiner de PCB gibi yerlerde temizleyici olarak kullanılır ama tatsız bir doku bırakıyor. O yüzden kolonya ya da izopropil alkol daha iyi.

İşlemci konusunda peçete yeter hocam. Ama ekran kartı için ise biraz dikkatli olmakta fayda var. Selülozik tiner ya da izopropil alkol kullanmanız sağlıklı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…