İlginiz için teşekkürler. Menzil olarak her ikisini de farklı kullanıcılardan duydum. Aynı yolu 3 ayrı araç birlikte gittik. İkisinde de klima açıktı, çoğu zaman sollama amaçlı hızlandık. Gün sonunda şarj olarak TOGG %18 iken Tesla %15 civarıydı. İkisi de yola çıkmadan önce %80 şarja sahipti.
Önemli olan son kullanıcı deneyimi diye her zaman üstüne basa basa söylerim. Çok değişkenlik gösteriyor menzil, en ufak şeyler bile etkiliyor. Benim de Ioniq 5 N çok hoşuma gidiyor mesela. Hem yapay da olsa motor sesleri hem de 8 ileri çift kavrama gibi simüle edilmiş şanzıman hissiyatına sahip olması da cezbedici. O vuruntular, sesler gayet iyi.
Bütçe ne kadar tam olarak? Bir bakalım alternatif çıkıyor mu.
Aslında PTC var ama birebir yerini tutmuyor. Özellikle İstanbul iklimi tarzı iklimlerde ısı pompası daha verimli. Ama Erzurum gibi bir yerde yaşayacak birisi için çok da bir önemi yok.
Katılıyorum. Isı pompası var, ısı pompası var mesela. PSA modellerindeki çok verimli değil, basit bir örnek. Sırf koymak için koymazlar umarım Togg'a bir gün.
Katılıyorum. Isı pompası var, ısı pompası var mesela. PSA modellerindeki çok verimli değil, basit bir örnek. Sırf koymak için koymazlar umarım Togg'a bir gün.
O şekilli değil hocam, daha soğuk kalan iklimler için direkt olarak ısı pompası çalışma şeklinden dolayı verimsiz. Erzurum kışında ısı pompalarının Zeki Müren'ini bile koysalar yine PTC çalışacak araçta, aynı menzil düşüşüne sebep olacak.
O şekilli değil hocam, daha soğuk kalan iklimler için direkt olarak ısı pompası çalışma şeklinden dolayı verimsiz. Erzurum kışında ısı pompalarının Zeki Müren'ini bile koysalar yine PTC çalışacak araçta, aynı menzil düşüşüne sebep olacak.
Güzide şehrimiz Erzurum biraz soğuğuyla çılgındır, evet. Doğrudur hocam. Genel olarak soğuk iklimde hem mantıklı hem de mantıksız tarafları var elektrikli araçların. Ama tabii Norveç gibi bir ülkede bile en çok satan araçlar, hakkını yemeyelim.
Çakıllı yolda neredeyse tüm çakılları içimde hissettim. Çok küt geldi. Aynı yolları aynı hızda ve aynı sertlikte TOGG ile girdiğimde hiç birini hissetmedim. Ayrıca koltuk konforu olarak da çok daha yumuşaktı TOGG'un koltukları.