Test çözerken sıkılıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 172
  • Etiketler Etiketler
    test
Makaleler
5
Yer
Winterfell
Yani soruları doğru yapıyorum şu an ama hiç çözesim gelmiyor.
Çoğu konuda testleri atladım mesela, dönüp çıkmış soruları deniyorum bazen ve çoğunlukla çözebiliyorum.
Fakat dediğim gibi test çözmenin getirisi yok gibi hissediyorum, bu sebepten paragraf çözmeyi de bıraktım ve bir eksiğini görmedim.
Yani siz bu konuda ne dersiniz bilmiyorum ama böyle anlatmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynısını yaşıyorum. Sorular kolay geliyor, çözesim gelmiyor. Zor yapmaya çalışıyorum ben de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Test çözmek sıkıcı gelecektir zaten, zorluk seviyesinden bağımsız; çünkü bu bizlere dopamin veren bir aktivite değil. Önemli olan sıkılsak bile devam edebilmek. Sonuçta %1 olmayı herkes ister, hak eden kazanır. Ben mesela normal hayatımda bugüne kadar test çözmeyi bırakın, adamakıllı ders bile çalışmadım. Ancak kendime bir hedef koyduktan sonra sorularım yanlış bile olsa, konularım eksik bile olsa çalışmaya devam ediyorum; çünkü bir amacım var. Bir hayalim var. Sonu belli olmayan yola çıkmak kaybolmaktır. Umarım bir amacınız vardır; eğer anlatırsanız daha farklı şekilde, bilimsel temelli de ilerleyebiliriz.

Karma çıkmış sorular kitabı al oradan karışık soru çöz bir konuda takılmak yerine karışık çözmek senin için daha faydalı olur ve bıkkınlık varsa vücudunu olabildiğince yoracak aktiviteler yap kafan boşalmadığı sürece kendini toparlayamazsın yoksa bu düşünce çok uzun süre sende devam eder ve sınava yakın sürede ders çalışmak istersin.
Tavsiyem deneme çözmendir paragraf çözmüyorsan bile en azından deneme çöz.

Evet @XEfe.Bey.

@ALCYONEUS, karma soru değil de denemelere donebilirim belki.

Tercih meselesi deneme genel anlamda kendi seviyeni belirlemede etkili olduğu için karma sorularda özellikle çıkmış sorular kitabında soru çözmek daha mantıklı geliyor ben DGS'ye gireceğim deneme çözmüyorum çünkü eskiğim çok fazla ve eksiklerimin nerede olduğunu biliyorum onun yerine tam anlamıyla sınavda çıkan soruları ve konuları öğrenip soru çözmeyi öğrendikten ve belli bir seviyeye geldikten sonra deneme çözmek bana daha mantıklı geliyor çünkü biliyorum eğer o denemenin sonucu kötü gelirse benim moralim bozulacak ve ders çalışmak istemeyeceğim onun yerine çıkmış sorulara ve testlere zaman ayırayım daha zamanım da var belli bir seviyeye geldikten sonra denemeyi çözerim sen ben bu durumdan etkilenmem diyorsan deneme çözebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…