Textolay – Yaz, Düzelt, Paylaş
Textolay'daki mesajlar, yazım kurallarına uygun hâle getirilir. (Düzelt butonunun işlevini yeniliyor.
Bunu yapabilmek için Gemini 2.0 Flash API kullandım. Neden diye soracaksınız: Ücretsiz API alabiliyorsunuz.
Nasıl Kullanılır?
İlk adım olarak tabii ki de Gemini API lazım. Peki bu Gemini API'yi nasıl alırız? Çok basit bir şekilde alabiliyoruz, tabii ki de ücretsiz. Eğer daha önceden oluşturduğunuz bir Google Cloud projeniz varsa, direkt aşağıdaki siteye girip "Create API Key" yazan yerden alabilirsiniz:
Eğer Google Cloud projeniz yoksa da aşağıdaki siteye gidip giriş yapın. Ardından projenizi oluşturabilirsiniz. Daha sonra tekrar yukarıdaki API anahtarı alma kısmına bakın:
Evet, API anahtarımızı aldık. Şimdi ise eklentiyi kurma vakti!
Aşağıdaki linke tıklayıp GitHub'a girin, ardından "Code" butonuna tıklayıp Download ZIP ile indirebilirsiniz. Ardından ZIP dosyasını çıkartın.
Şimdi ise Chrome'a eklememiz gerekiyor. Chrome'dan "Eklentiler"e basın, "Uzantıları Yönet"e tıklayın, Geliştirici Modu'nu açın ve Paketlenmemiş Öğe Yükle'ye basın.
Çıkarttığımız klasörü seçin ve eklentimiz kuruldu.
Ardından bu konuya gelin ve eklentiyi açın. Aldığınız Gemini API'yi buraya girin ve kaydedin. Merak etmeyin, API'niz güvende.
Son olarak sayfayı yenileyin ve mesaj yazın.
Şimdi ise en iyi kısım: Düzelt butonuna basarak mesajın nasıl düzeldiğini kontrol edin.
Evet, çok kısa bir de test metni görmenizi istiyorum.
Bozuk metin:
"chrome açılır ve üstteki arama çubuğuna istediğin adres yazılır sonra enter basılır biraz beklenir sayfa açılır işte budur kolay değil mi"
Düzeltilmiş metin:
"Chrome açılır ve üstteki arama çubuğuna istediğin adres yazılır. Sonra Enter'a basılır, biraz beklenir ve sayfa açılır. İşte bu kadar, kolay değil mi?"
Açıkçası şu an için kusursuz sayılmaz; bulduğunuz hataları bana iletirseniz sevinirim.
Projeyi kusursuz duruma gelene kadar geliştirmeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz.
Ayrıca projeyi beğendiyseniz, yıldız atmayı unutmayın.
NOT: Büyük oranda hatalar çıkabilir, uzun bir yazınız varsa yedek almayı unutmayın. Sağlıcakla kalın.