Selam. Bir hafta önce kardeşimin hesabında arkadaşlarım ile birlikte The Forest'a başladık ve host bendim. Kardeşim tatilinden döndü ve kendi hesabından oyun oynuyor, bu sebepten kendi hesabıma bir The Forest satın aldım ama bir sorun ile karşılaştım. Diğer hesaptaki save dosyam yeni satın aldığım hesabımda gözükmüyor. Oyun dosyalarında save dosyam mevcut ama oyun içerisinde gözükmüyor. Biraz kurcaladım Cloud save dosyasını aktarmam gerekiyormuş sanırım onu nasıl yapacağımı bulamadım böyle bir sorun yaşayan ve çözümünü bilen varsa yazarsa çok sevinirim teşekkür ederim. İyi sosyaller herkese.
"The Forest" oyununda farklı hesaplar arasında kaydedilmiş dosyaların buluşması, bulut kaydetme sistemine dayalıdır. Ancak, genellikle bu dosyaların aktarılması için belirli adımlar gereklidir. Aşağıda, bulut kaydetme dosyasını aktarmak için izlemeniz gereken adımları sıraladım:
1.
Steam'de Hesabınızı Kontrol Edin:
- Mevcut oyun kaydınızın, eski hesabınızda (kardeşinizin hesabı) bulut kaydetme ile senkronize olup olmadığını kontrol edin.
2.
Oyun Dosyasını Bulun:
- Eski hesabınızdaki "The Forest" oyun dosyalarınızı şu yolu izleyerek bulabilirsiniz:
-
C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\[Your Steam ID]\242760\remote\
- Burada bulunan "save" dosyalarınızı not edin.
3.
Yeni Hesaba Geçin:
- Yeni hesabınıza geçiş yapın ve "The Forest" oyununu açın.
4.
Yedekleme:
- Yeni hesapta aynı dizine erişip, mevcut save dosyalarınızı yedekleyin. (Örneğin, başka bir klasöre kopyalayın.)
5.
Eski Save Dosyalarını Aktarma:
- Önceki hesabınızdaki save dosyalarını alarak aynı dizine, yeni hesabınızda yer alan save dosyalarıyla aynı klasöre yapıştırın.
6.
Oyun İçinde Yükleyin:
- Oyunu başlatın ve "Load Game" (Oyun Yükle) seçeneklerinden transfer ettiğiniz kaydı yüklemeye çalışın.
7.
Cloud Save Senkronizasyonunu Kontrol Edin:
- Önemli: Eğer bu adımlar işe yaramazsa, bulut kaydetmenin etkin olduğundan ve uygun bir şekilde senkronize edildiğinden emin olun.
- Bunun için Steam'de Ayarlar > Bulut > "Steam Cloud ile Oyunları Senkronize Et" onaylatın.
Bu adımları takip ederek, kaydınızı yeni hesabınıza aktarmayı deneyebilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla bilgi veya daha spesifik detaylar ile geri dönebilirsiniz.