• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

The Last of Us Part 1 karakterlerin saç ve sakalları pikselli gözüküyor

Arthur234

Yetkin
Arkadaşlar karakterlerin saç ve sakallarda piksellik var. Keskinleştirme açınca daha belirgin oluyor. Ara sahnelerde kamera yakın mesafedeyse piksellik gidiyor bazen. Grafiklerde iyi değil sanki. Bu oyundan mı kaynaklı? Daha önce oynadığımda böyle bir şey yoktu. RX 5500 XT ile oynamıştım daha önce şimdi RX 6600 ile oynuyorum. FSR, Film graini ve keskinlik kapalı.

Grafiklerde ben bir sorun göremedim. Fotoğraf yüzünden de olabilir. Doku ayarlarını en sona aldınız mı? High ile Ultra arasında gözle görülür fark var çünkü.

Bu arada çözünürlüğünde etkisi fazla. Bu oyunu hem 1080p hem de 2K bitirdim. Dokularda ve detaylarda bariz bir iyileşme gördüm. Karakterler çok daha keskin ve net oluyor. 1080p günümüzün 720P'si gibi bence.

Bu dosyayı oyunun kurulu olduğu yere attıktan sonra oyunun exesine sağ tıklayıp tam ekran iyileştirmeyi devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
Olmadı, internetten de baktım her ayarı denedim ama olmuyor.

Hocam bende part 2 oynarken saç, sakal ve çevreden muzdarip oldum ve sorun sanırım portta.

Siz yine de böyle bir deneyin bir müddet azaltabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…