Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Aydın Kuşadası
Merhaba, ben yeni bir sistem aldım. Bu sefer sorun ekran kartında değil, RAM'de değil bu sefer sorun CPU'da. Birkaç günkü konularımı bilirsiniz. GPU %100 oluyordu o sorun bitti ama şimdi CPU başladı.
Ben TLOU oynarken kasma yoktu sorun yoktu. Baktığımda CPU %90 - %96 - %80 oluyor, bu değerler normal mi? Sonrasında masaüstüne dönülüyor diye hata verdi. Niye böyle bir şey oluyor?
Eskiden baktığıma göre optimizasyon sorunu var mış doğru mu? Sistemimi alta bırakıyorum.

Ekran kartı: RTX 4070.
İşlemci: Intel Core i5-12400F
RAM: 16 GB RAM.
SSD veya HDD modeli: 1 TB M.2 SSD.
İşletim sistemi: Windows 11.
Anakart: Bilmiyorum.

Bu sistemde sorun çıkartıyor niyese. Eskiden laptoptada GPU çökmesi saptandı dedi, sonra bu sistemi aldım. Bu sistemde tek şey CPU sorunu o yüzden oynayamıyorum. Bu sorun neden sadece TLOU'da oluyor ama Uncharted 4, Marvel Spider-Man, RDR 2'de olmuyor? Cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Son düzenleme:

Bu bir sorun değil. Gölgelendirme işlemi bitmeden oyuna girdiysen CPU kullanımının o kadar yüksek olması normal. GPU %100 olmasın diye ayarları düşüğe alıyorsun sanırım bu da darboğaza sebep oluyor. Ayarları en yükseğe çek. Ekran kartın güçlü zaten.

Çözüm
Bu bir sorun değil. Gölgelendirme işlemi bitmeden oyuna girdiysen CPU kullanımının o kadar yüksek olması normal. GPU %100 olmasın diye ayarları düşüğe alıyorsun sanırım bu da darboğaza sebep oluyor. Ayarları en yükseğe çek. Ekran kartın güçlü zaten.

Evet hocam gölgelendirme işlemi bitmeden giriyordum ve ayarları en düşüğe çekiyordum. Teşekkürler.

Bir de hocam gölgelendirme işlemi ne kadar sürer? Bazı yerlere baktığımda 36 dakikada %18'e yeni gelmiş. Bu doğru mu?

Son düzenleme:
Hocam GPU %100 eskidendi sistem değiştirdim o sorun bitti ama şimdi CPU vardı oda gölgelendirici işlemi bitmeden oynadığım içinmiş.

O sorun değil zaten normal olan odur. Herkes yüzde yüz kullanmak ister GPU'yu. Diğer işlemci konusu doğrudur bir şey diyemem. GPU yüzde yüz olmuyorsa sorun vardır esas. Yer yer 95 98 gibi gösterebilir o önemli değil.

O sorun değil zaten normal olan odur. Herkes yüzde yüz kullanmak ister GPU'yu. Diğer işlemci konusu doğrudur bir şey diyemem. GPU yüzde yüz olmuyorsa sorun vardır esas. Yer yer 95 98 gibi gösterebilir o önemli değil.

Hocam eski bilgisayarımda ekran kartı sorunu vardı TLOU'da GPU çökmesi saptandı diyordu güvenli modda başlat diyordu ama en düşük sistemli oyun olsasa oluyordu ama o zamanki bilgisayarım Excalibur G770 laptoptu. Ekran kartım eskiden GTX 1650'iydi.

Son düzenleme:
İşlemcin güçlü 10-20 dakikaya biter herhalde.

Tamamdır teşekkürler.

Hocam gölgelendiriciler oluşturuluyor dediğiniz bu değil mi? Fotoğrafı burada.

Hocam fotoğraf MB'si büyüktü şimdi çekiyorum.

Dosya Ekleri

• 17439583351753114563850584620584.webp
    17439583351753114563850584620584.webp
    6,2 MB · Görüntüleme: 167
Son düzenleme: