Sana fikrini soran olmamıştı, şu göz ardı etme olayını değiştirmeleri lazım, cevap vermek zorunda değildin, neye yandın anlamadım."Korsana karşıyım, çünkü blablabla" diyen herkesin korsan oyun oynadığını biliyoruz zaten. Yapılan şey yalnızca ahkâm kesmek, o kadar. Korsana karşı olanlar şayet fikirlerinde samimiler ise bunun herhangi bir istisnası olmaması gerekir.
Oyun parasını hak etmiyor ve korsana samimi bir şekilde karşı mısın? Oynamayacaksın. Yapımcısını çeşitli siyasi ve dini sebeplerle sevmiyor ve korsana samimi bir şekilde karşı mısın? Oynamayacaksın. Herhangi bir sebepten dolayı oyuna para vermek istemiyor ve korsana samimi bir şekilde karşı mısın? Oynamayacaksın.
Hani korsana karşı olanlar, "Paran yoksa oynamayacaksın o zaman!" diyorlar ya hani.Paran varsa ve korsana samimi bir şekilde karşıysan, korsan oynamayacaksın.
Evet samimi bir şekilde karşıyım, zamanında korsan oynamış olmam şuanda korsan oynadığım anlamına gelmiyor 5 yıl önce korsanı bıraktım, mesela WinRAR para istemiyor eger istese ücretsiz alternatiflerine yönelirdim, Office orijinal Windows orijinal, MATLAB paralı diye Octave kullanıyorum, Photoshop yerine GIMP kullanıyorum gibi gibi.
Oyunlar konusunda da eski oyunlar da orijinal ama U2 maalesef korsan ama mecbur olduğum için varsa orijinal satan gidip onu da alayım mesela, onun dışında bütün oyunlarım orijinal. TLOU konusuna da gelirsem, yapımcısını sevmediğim için öyle dedim, dediğimin de arkasındayım, L*BT terör örgütü propagandası yapan bir firmaya neden para vereyim, zaten korsan indirebilirim dedim indireceğim demedim ama biliyor musun bu çöp seriye onu bile layık görmüyorum
Paran yoksa oynamayacaksın o zaman diye bir şey dediğimi de hatırlamıyorum, kimseye karıştığım yok, bunun emek hırsızlığı olduğunu kabul eden herkese saygım var ama eğer "oyuna para mı verilir enayı misin?" diyen samimiyetsizlere saygı duymam kaldı ki sen de bu kafada olduğun için göz ardı etmiştim seni. Bir kaç bu tarz yorumunu gördüm.