Sorunu çözdüm tamamiyle RAM'le alakalı bir durum 8+16 GB RAM taktım oyun şu an 1920x1080p düşük ayarlarda 60FPS veriyor, görüntü kalitesi olarak oyun rezalet durumda yakın zamanda PS5 almayı düşünüyorum en azından oyundan keyif alıp bitirmek isterim.
Minimum gereksinimi 16 GB olan yüksek bir oyunu 8 GB'la oynamanızın bir yolu yok, ve RAM'ler şu an aşırı pahalı değil. Tavsiyem yapabiliyorsanız 2 tane 16 GB alıp 32 GB bellek ile rahatınıza bakmanız, ben böyle yaptım.
@darkweb dGPU kipi yazan kısım hocam. Teşekkür ediyorum halletim. Bir konuda da fikir almak istiyorum The Last of Us oynayacağım VRAM ve RAM yetersiz diyor. God of War oynadım Ultra da sorun yaşamadım. Sistemin yetersiz olduğunu düşünmüyorum. RTX 3060. i7 12. 1×16 2560×1600 @Seneca
@darkweb dGPU kipi yazan kısım hocam. Teşekkür ediyorum halletim. Bir konuda da fikir almak istiyorum The Last of Us oynayacağım VRAM ve RAM yetersiz diyor. God of War oynadım Ultra da sorun yaşamadım. Sistemin yetersiz olduğunu düşünmüyorum. RTX 3060. i7 12. 1×16 2560×1600 @Seneca
Verdiği hata VRAM ve Bellek hatası diye geçiyor, bunu denemekte fayda var çok uğraştırıcı bir şey değil. Zaten benim dediğim yöntem ile açılsa bile minimum 16 istediği için droplar vs olup oynanmayacaktır.
Verdiği hata VRAM ve Bellek hatası diye geçiyor, bunu denemekte fayda var çok uğraştırıcı bir şey değil. Zaten benim dediğim yöntem ile açılsa bile minimum 16 istediği için droplar vs olup oynanmayacaktır.
Hocam bellekten olduğunu bende biliyorum, ama genel bir sorun var şunu bir denesin istiyorum zaten bellek kaynaklı olduğu için drop olacağını da belirtmişim VRAM'i az diyen yok zaten konuda. Bellekler az olduğu kesin ama sadece bellekten giremiyor olmadığını düşünüyorum keza 8GB ile girip testlerini yapanlar var.
attığım videoda giremiyormuş zaten gerçekten tamamen ram ile alakalıymış
2 GB VRAM olarak ayrılıyor, hatta VRAM yetmediği için 4 GB de sistem belleğinden alıyor. Oyuna 10GB kalıyor. Ben 10GB RAM ile bu sistemle sorunsuz oynadıysam arkadaş da hatayı aşıp bir şekilde oynar. Demek istediğim buydu.
2 GB VRAM olarak ayrılıyor, hatta VRAM yetmediği için 4 GB de sistem belleğinden alıyor. Oyuna 10GB kalıyor. Ben 10GB RAM ile bu sistemle sorunsuz oynadıysam arkadaş da hatayı aşıp bir şekilde oynar. Demek istediğim buydu.
Windows sizden belirli bir bölümü sistem için alır, ki bu 2 GB olmaz. Ve VRAM yetmeyince ekran kartı kendi kendine VRAM çekemez. Bu ancak işlemci üstündeki grafik birimlerinde olur. Ben 32 GB bellek kullanmama rağmen sadece 0,3 GB kadarını Windows kendine ayırıyor ve GTX 1650 kart da kafasına göre VRAM çekemiyor.