Kış temalı hayatta kalma denilince akla gelen o oyun, tek dandik yanı oyunun çok büyük bölümü bomboş ve doğru düzgün etkileşimin olmadığı devasa haritanın bir ucundan diğer ucuna yürümekten ibaret.
Hatta bu yüzden sıkılıp silmeyin diye otomatik yürüme tuşu bile var, karakter yürürken başka oyunlar oynayabilirsiniz. :)

DLC'den parayı kırdık, suyunu sıkalım da yüzüne bakmayalım demişler.

Episode 5 yakın zamanda çıktı. Genel olarak beğenilmiş. Birkaç hata düzeltme güncellemesi almasını bekliyorum.
Eski kayıtlarla ilgili bir muhabbet var mış, haberiniz olsun.

Episode 5 yakın zamanda çıktı. Genel olarak beğenilmiş.
Dün akşam bitirdim, beklentiyi minimumda tutmanızda fayda var.
Olumlu yorumların çoğu " Sonunda hikaye bitti vaov. " gibisinden fanlar tarafından yazılanlar.
Bölüm 4'ten bu yana 5 koca yıl geçti, ve hiçbir şey yapmamışlar diyebilirim.

Firma tarafından yapılan açıklamalar böyle düşündürmüştü. Sabah akşam DLC ve Blackfrost üzerinde çalışıyor gibi duruyorlardı zaten. Adamlar Fibonacci serisini izleyerek bölüm yayınlıamaya başladılar. 6 olsa 8 yıl sonra çıkardı herhalde.

Bölüm 4'ten bu yana 5 koca yıl geçti, ve hiçbir şey yapmamışlar diyebilirim.

Çok haklıymışsınız. Birkaç şey deyip uzaklaşayım. Kendime saygısızlık ediyorum ama parasını verdik bari sonunu görelim diye oynuyorum.

Oyunu en son bölüm 4 sonu açmıştım. Onun dışında Survival oynadım sadece. Devam et dedim, gelmiş bölüm 4'ün başından alıyor. O kadar uzun süredir oyunu oynamıyorum ki olayın farkına varmam 3-5 dakika aldı. Neyse ki Steam Cloud var.

Açtım bölüm 4 sonu kaydımı. Son sahneyi tekrar oynadım, gerçi 5'e geçmeye kadar olan kısmı düşününce tamamı önceden yoktu diye düşünüyorum ama neyse.

Bir anda fanlar ağlamaya başladı. Ayarlar Ultra olmuş. Zaten pikselistan oyun, tek işe yarar şey gölgeler ve anti aliasing. Diğerlerinin gram fark ettirdiğini göremiyorum. Bölüm 4'teki kaydımda duran grafik ayarlarım niye 5'te sıfırlanıyor? Hadi o sıfırlandı, belki yeni şeyler ekledik onu gör dediniz. Yahu fare hassasiyetimden ne istediniz?

Wintermute sonrası hatırı sayılır miktarda Survival oynadığımdan mıdır bilmiyorum ama afet sonrası yağma yapan din kardeşlerimiz gibi sağı solu gezip duruyorum. Görev hak getire.

Bu arada bu 3-5 dakikalık bölüm 4 oynama bana çok güzel bir şey fark ettirdi. Oyunda diyalog geçme var mış ama artık yok.

Bölüm 5 çok kötü. Tonla asset işlevsiz. Her yerde kullanılan gazete ile etkileşime geçemiyorum. Karton kutu var elleyemiyorum. Beyzbol sopası koymuşsunuz, iki dakika kırsak ölürüz.

Son olarak yaşasın almancılar sayesinde oyunlar Türkçe diye avunan kesim. Bunun gibi neleri e-postayla bildirdim de değiştirmeleri aylar aldı.
Blackfrost tutmaz da batarlar umarım.

1776370665303.webp

Bu arada bu 3-5 dakikalık bölüm 4 oynama bana çok güzel bir şey fark ettirdi. Oyunda diyalog geçme var mış ama artık yok.

Ara sahne başında çık gir yapınca geçmene izin veriyor, yani adamlar ciddi ciddi acı çekelim diye ekstra uğraşmışlar.
Vallahi 30 saniye sonra adını bile hatırlamaycağım boş karakterlerin boş konuşmalarını dinleyecek değilim.
Lanet 5 bölümdür eşime ulaşmaya çalışıyorum hala bilmem nereye git kol çek ama 3 kolu da aynı anda çekmen lazım yoksa sektör havaya uçar, biz burada oturup armut toplayacağız sen de kurtlarla dans et.

Bölüm 5 çok kötü. Tonla asset işlevsiz. Her yerde kullanılan gazete ile etkileşime geçemiyorum. Karton kutu var elleyemiyorum. Beyzbol sopası koymuşsunuz, iki dakika kırsak ölürüz.

Koca mahalle yapmışlar sadece 3 eve girebiliyoruz, ve o 3 evin içi birebir aynı.
Bir tane pompalı tüfek eklemişler, tüfeğin atış menzili 1 metre.
Normalde üfleyince ölen kurtlara final özel bozayı canı basmışlar, müthiş fikir.
Oyun Steam'de 64'e düşmüş karışık gözüküyor, fanlar olmasa çoktan Olumsuz'a kadar düşerdi.

Bir anda fanlar ağlamaya başladı. Ayarlar Ultra olmuş. Zaten pikselistan oyun, tek işe yarar şey gölgeler ve anti aliasing. Diğerlerinin gram fark ettirdiğini göremiyorum.

Sağ olsun hinterland şov yapmış, RE9 requiem Max ayarlarda 200 FPS veren sistem, bu destansı grafikli oyunda 40'ları gördü.

Blackfrost tutmaz da batarlar umarım.

Bizim ömrümüz yetmez muhtemelen, 2014'te çıkan oyunun finali şimdi geldi. 🤡

Geç olsun güç olmasın arkadaşlar adamlar LD2 ile uğraşıyor bir yandan da yılar öncesinin oyununa içerik çıkarıyorlar hinterland öyle diğer oyun firmaları gibi büyük değil onlarca çalışanı yok. Kolay değil bu işler grafiğe takılmışsınız ama basit bir oyun değil çok mekanik var, zıplama mekaniğinin olmamasına karşın tüm haritayı buna uygun yapman lazım sadece bunun planlanması bile zor.

Daha oynamadım vakit olmadığı için en kısa zamanda bitireceğim. Büyük güncellemeler sonrası yeni item, mekan ve mekanikler oyuna eklenince eski kayıtlara erişim olmayabilir örneğini meşe palamutlarının çıktığı dönem yaşamıştık e zaten 500 günlük kayıt varsa da bir zahmet oynamayın daha oyunda loot kalmamış sıfırdan açın oynayın işte yeniden başlamak bazen daha çok sarıyor.

Eğer almayan varsa 65TL hiçbir şey bu oyun için.

Oyun Steam'de 64'e düşmüş karışık gözüküyor, fanlar olmasa çoktan olumsuz'a kadar düşerdi.
İyi hatırlattınız. Negatif oy vereyim.

Geç olmuş ama güç olmamış. Bir senarist ve bir programcıdan fazlası çalışmış gibi durmuyor. O kadar sürede bu kadar iş anca böyle açıklanabilir. 2 kişi buna, kalan herkes DLC yapıp satalım, DLC'ye güncelleme getirelim, ikinci oyuna başlayalım derdinde.

Kolay değil bu işler grafiğe takılmışsınız ama basit bir oyun değil çok mekanik var.
Önceden var olmayan kayda değer hiçbir şey yok. Hatta önceden olup şimdi olmayan tonla şey var. Buna rağmen ayarlar aynı yapıldığında 200 FPS alan sistem 40 FPS almaya başlamış.

Oyuna fi tarihinde gelen arayüz güncellemesinden sonra gerçek anlamda oyun performansını etkileyecek hiçbir şey düşünemiyorum.

League of Legends'a her yeni şampiyon eklendiğinde FPS %1 düşse nasıl olurdu bir düşünün. Oyunu son oynadığımdan itibaren ~25 tane gelmiş. 200 FPS alan birisi için 155 FPS demek bu. O bile fena değilmiş. Oyunda gerçekten daha beteri var.

Hesapta varsa ayrı mı yüklüyor yoksa herkese mi yüklüyor bilmiyorum ama DLC'ye sahip değilim.
Minimum sistemle 1080p en düşük ayarlarda bırak 30'u, 10 FPS alabilen varsa helal olsun.

1776407683580.webp

1776407697759.webp

DLC sayfasında bu var. Tek fark depolama değil mi?

1776407866801.webp

65 lirayı bugün verseniz ve oynasanız hiç fena değil. Bu çapta bir oyun için devasa denebilecek bir ekibe sahip olup kaç yılda bunu ortaya çıkaranlar için 1 lira bile fazla. Adam sana hakaret ediyor sen para veriyorsun.
8,5 yıldır bitecek diye bekliyoruz. O parayla altın alsam şimdi indirimde oyunu 30+ kere satın alabiliyormuşum. 20-30 saatlik oynayışı 8,5 yıla yaymak, Epic Games'ten parayı aldıktan sonra story kısmını salmak çok güzel yatırım. CFO işini biliyor.
Erken erişimle 2-3 yıl daha eklendiğini belirteyim. O 2-3 yılda iş yaptılar diye umutlanıp para verdik. Adamlar parayı görünce bozdu.