Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Yarın başlamayı düşünüyorum ama beklentiyi nasıl tutmam gerektiği konusunda emin değilim. İlk sezonu iki kere izledim fakat genel çok tatmin edici değildi.

3. bölümün yarısındayım ve güzel bir yere bağlayacaklar gibi geliyor. Şu an için sezon finalini iple çekiyorum çünkü ilk sezondaki gibi karakter ilerleyişi gerçekten ağır. Yine de her bölüm olan değişiklikler insanı heyecanlandırıyor.

Hem 1. sezon finalini öyle bir yerde kestiler ki bayağı güzel heyecanlandırarak başlamışlardı 2. sezona. Ben izlenmesini öneririm şahsen. Güzel bir dizi ve anlatımı detaylı.

İzleyip Tolkien'in eserlerine zarar verenlere destek sağlamayacağım. Zaten izleyici yorumları da bomboş bir 2. sezon olduğunu belirtiyor. İzlerseniz gelecek LOTR film ve dizilerinde zenci trans hobbitlerin Mount Doom'a Orta Dünya'daki cinsiyet eşitliği ve LGBT'ı hakları için protesto düzenlemeye gittiğini izlerseniz.

İzleyip Tolkien'in eserlerine zarar verenlere destek sağlamayacağım. Zaten izleyici yorumları da bomboş bir 2. sezon olduğunu belirtiyor. İzlerseniz gelecek LOTR film ve dizilerinde zenci trans hobbitlerin Mount Doom'a Orta Dünya'daki cinsiyet eşitliği ve LGBT'ı hakları için protesto düzenlemeye gittiğini izlerseniz.
Kült eserler SJW'ciler tarafından bozuluyor. Romeo ve Juliet'te Juliet'in zenci olması gibi. Orta Dünya evrenine zenci elf eklemeleri gibi. Fantastik evrenlerde siyahi elf ırkı olabilir, fakat Orta Dünya'da yok. Yani, neden yazarın yazdığı eseri bozuyorsunuz? Örneğin, Negro bisküvisinin isminin Nero olarak değiştirilmesi gibi. Zencilerin umurunda değil ki, bu SJW'ciler neden bu konuyu kafaya takıyor, anlamıyorum. SJW'ciler kadar boş insan yok. Her şeye müdahale ediyorlar, değiştiriyorlar. Bir ara Atatürk'ü zenci yapacaklardı. Şunu sormak istiyorum: Analarını zenci yapsak hoşlarına gider mi?

İlk sezon tam bir fiyaskoydu. Bir The Lord of The Rings fanı olarak çok hayal kırıklığı yaşamıştım. Hele sezon finali berbattı. Kendimi hiç Orta Dünya'da gibi hissedemeyişimin yanı sıra karakterlerin düzgün yansıtılamayışı, değiştirilmesi vs. çok fazla sırıtıyordu.

Ne siyahi ırk/ırklar ile ne de başka ırklar ile herhangi bir problemim yok ama siyahi elf nedir gözünüzü seveyim ya? Kült haline gelmiş film serisinde de yok mesela. Fantastik evren bu sonuçta, uyarlamasını yaptığın eserde buna yönelik karakterler olsa eyvallah, ama eseri ve eserde yaratılan evreni bozmadan uyarlayın kardeşim. Biz de keyifle izleyelim.

Neyse, bir süre dayanacağım izlememek için. Ama muhtemelen yine merakıma yenik düşüp izleyebilirim. Ya da bilemiyorum ya, hiç izlemeyebilirim de. Çok kararsızım.

Romeo ve Juliet'te Juliet'in zenci olması gibi.

Bir yerde bunu Yahudi yapımcıların bilerek yaptığını okumuştum. Kasıtlı bir şekilde çirkin siyahi insanlar kullanarak aslında daha fazla zenci insanları aşağılamayı hedeflediklerine dair bir teori var.

Woke ve SJW eleştirilerine bende katılıyorum. Halo, Star Wars, LOTR, Witcher hepsi aynı şekilde her ırkı koymak adına orijinal metinden koparak mahvedilen yapımlar olmaya başladı.

Hobbit ve Yüzüklerin efendisi üçlemelerini izledim başlanır mı sizce? Smaug gibi ejderha falan varsa izlerim direkt. :)