Makaleler
6
Yer
LTBE
Sitelerinde yazı yayınlamışlar:
"Başka bir şirketin ocak 2024'te piyasaya sürdüğü oyunuyla ilgili çok sayıda soru aldık. Pokémon'un fikri mülkiyet haklarının veya varlıklarının bu oyunda kullanılmasına yönelik herhangi bir izin vermedik. Fikri hakları ihlal eden her türlü eylemi araştırmak ve uygun önlemleri almak niyetindeyiz.“

20240125_130209.webp

Kaynak: 他社ゲームに関するお問い合わせについて|株式会社ポケモン|The Pokémon Company

Çok bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ama iyi düşman kazanırlar bu şekilde. Nu kadar büyük başarıdan ders çıkarmaları lazım.

Oyunda Pokemon var mı? Yok. Neyine izin vereceksiniz?
Aşırı derecede benzetilmemiş mi?

"Başka bir şirketin ocak 2024'te piyasaya sürdüğü oyunuyla ilgili çok sayıda soru aldık. Pokémon'un fikri mülkiyet haklarının veya varlıklarının bu oyunda kullanılmasına yönelik herhangi bir izin vermedik. Fikri hakları ihlal eden her türlü eylemi araştırmak ve uygun önlemleri almak niyetindeyiz.“

Eki Görüntüle 13112

Bu kadar ilgi gören başarılı bir oyun umarım tekliften gitmez 🙂

Oyunda Pokemon var mı? Yok. Neyine izin vereceksiniz?
-Oyunda Pokemon var mı?
İsim olarak yok ama geriye kalan tüm görüntüler hatta renk paleti bile aynıı. Yakalama dinamikleri aynı. O nedenle teorik olarak Pokemon yok pratikte kesinlikle var.

-Bu oyun telif problemi çeker mi?
Kesinlikle çekecektir. Olay mahkemeye taşınırsa kesinlikle sonucu olur.

-Oyunun geleceğini etkiler mi bu?
The Pokemon Company kafasını duvarlara vursun. Buna benzer bir oyun yapmayı beceremedikleri için. Benim öngörüm şu: İki firma anlaşma yoluna gideceklerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 13112

"Bize daha fazla yazmayın" şeklinde yorumluyorum. Bir şey çıkacağını zannetmem.