Makaleler
4
@Oreki dostumun önerisiyle dinlediğim şarkı resmen Metal müzik türüne olan ufkumu açtı diyebilirim.

Normalde Avenged Sevenfold’ın o ikonik şarkılarına alışık olduğumdan başta The Stage albümüne biraz ön yargılı yaklaşmıştım. Ama The Stage’i ve diğer birkaç şarkısını dinledikten sonra şunu diyebilirim ki, The Stage albümün yanı sıra aynı isimli şarkısı da sağlam. Tema olarak da Kozmos temasını edinmiş olmaları da ayrı ilgimi çekti doğrusu. Ben her ne kadar 5-6 dakikadan uzun şarkılara katlanamasam da, The Stage’de bu durumu yaşamadım. Bayağı şarkının içerisinde kayboldum gittim. Yani A7X hayranlarının atıp tuttuğu kadar kötü bir şey yok ortada.

Güzel...

1711842657155.webp

1711842670809.webp

Ben her ne kadar 5-6 dakikadan uzun şarkılara katlanamasam da, The Stage’de bu durumu yaşamadım.

8 dakikanın yeterli gelmediği şarkıları dinleyince anlıyoruz asıl olayın uzun şarkılarda olduğunu. Bana bu aydınlanmayı yaşatan, değerli bir arkadaşımın benimle rastgele bir günde ve rastgele bir zamanda arşivindeki Rock parçalarını paylaşması ve benim bu parçaları bir liste hâline getirip günlerce şans tanımam olmuştu. Müzik dünyasına ne kadar dar bir açıdan baktığımı öğrenmiştim.

Uzun süreli parçalar, kendilerine ayırdıkları zamanı öyle güzel kullanıyorlar ki -beğendiklerimizi ele alalım- dinleyen bizlerin atıldığı macerada geçen süre yok sayılabilir hâle geliyor çünkü alınan zevke değiyor.

Ha, buna rağmen hâlâ bir of çekerim bilmediğim uzun bir şarkı görünce, örneğin sizin paylaştığınız. Onun nedeniyse ön yargı ve üşengeçlik: "Şimdi buna mı zaman ayıracağım?"

E, sonra ne oluyor? Bi' 8 dakika daha -daha fazla oldu- ayırıp bu mesajı yazıyorum. : ))