cr0xip

Uzman
Amazon satıcılı iyi bir macun, zaten bilmeyen yoktur çok. Görmeyenler için bilgi geçmek istedim performansı çok iyi ve uzun ömürlü, poşeti ile birlikte sürmek için spatula da içinde geliyor. Orijinal ürün barkodu da var ama zaten satıcı Amazon sıkıntı olmaz.

Başka satıcıda 590 TL. Bu macunlar bayağı zamlandı.

12.5 W/mK ısı iletkenliğine sahip, ortalama 2 kullanım için yeterli. Arctic MX-6 vardı bende, o da iyi ama 7.5 W/mK. Bir de bunu denemek istedim işlemcide.

Link

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü sistemlerde en alınabilir macun MX-6. İyi bir soğutucunuz varsa, işlemciniz bu macunla birlikte zaten 80 derece altında çalışıyordur. Bu da throttle olmaması için yeterli bir seviyedir. Sıcaklık 1-2 derece daha iyi olacak diye Thermal Grizzly macuna gram başı 2-3 katı fiyat ödenerek alınması pek mantıklı değil. Kullanım başı maliyet olarak MX-6 büyük bir farkla önde.
Bir diğer konu da üreticilerin paylaştığı W/mK değerleri. Bu değerler, gerçek kullanımda hiçbir şey ifade etmiyor. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil.

Masaüstü sistemlerde en alınabilir macun MX-6. iyi bir soğutucunuz varsa, işlemciniz bu macunla birlikte zaten 80 derece altında çalışıyordur. Bu da throttle olmaması için yeterli bir seviyedir. Sıcaklık 1-2 derece daha iyi olacak diye Thermal Grizzly macuna gram başı 2-3 katı fiyat ödenerek alınması pek mantıklı değil. Kullanım başı maliyet olarak MX-6 büyük bir farkla önde.
Bir diğer konu da üreticilerin paylaştığı w/mk değerleri. Bu değerler, gerçek kullanımda hiçbir şey ifade etmiyor. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil.

Hepsiburada saticisindan MX6 macun almıştım MX4'ten bile kötü performans veriyordu ve sürmesi de çok zordu katı bir şeydi.

Amazon satıcılı iyi bir macun, zaten bilmeyen yoktur çok. Görmeyenler için bilgi geçmek istedim performansı çok iyi ve uzun ömürlü, poşeti ile birlikte sürmek için spatula da içinde geliyor. Orijinal ürün barkodu da var ama zaten satıcı Amazon sıkıntı olmaz.

Başka satıcıda 590 TL. Bu macunlar bayağı zamlandı.

12.5 w/mk ısı iletkenliğine sahip, ortalama 2 kullanım için yeterli. Arctic MX-6 vardı bende, o da iyi ama 7.5 w/mk. Bir de bunu denemek istedim işlemcide.

Link

Bana kalırsa Thermal Grizzly Artics abartılıyor o kadar güçlü değiller şu an TF7 harici hiçbir macundan verim alamadim pump out oluyor grami az 4-5 aya etkisi gidiyor.

Hepsiburada saticisindan MX6 macun almıştım MX4'ten bile kötü performans veriyordu ve sürmesi de çok zordu katı bir şeydi.
Muhtemelen yanlış uyguladınız ve arada hava boşluğu kaldı. Ya da ürün sahteydi. Akışkanlığı o kadar düşük değil MX-6'nın.
Aynı şekilde ben MX-4 ve MX-6 kullandım. Bende sıcaklıklar 1-2 derece daha iyi çıktı MX-4'den. Yine önemli bir fark değildi tabii.
Macunu da uygularken işlemci üzerine değişik şekiller çizilmesi yanlış bir uygulama. Nohut tanesi (belki biraz daha azı) kadar işlemcinin ortasına bırakılıp soğutucunun baskısıyla yayılması daha doğru.

Son düzenleme:
Masaüstü sistemlerde en alınabilir macun MX-6. İyi bir soğutucunuz varsa, işlemciniz bu macunla birlikte zaten 80 derece altında çalışıyordur. Bu da throttle olmaması için yeterli bir seviyedir. Sıcaklık 1-2 derece daha iyi olacak diye Thermal Grizzly macuna gram başı 2-3 katı fiyat ödenerek alınması pek mantıklı değil. Kullanım başı maliyet olarak MX-6 büyük bir farkla önde.
Bir diğer konu da üreticilerin paylaştığı W/mK değerleri. Bu değerler, gerçek kullanımda hiçbir şey ifade etmiyor. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil.
Soğutucum iyi MX-6 da fena değil boşta 40 yükte 68 derece (R23 testi) şimdi kışın iyi tabi ama öncesinde, Thermal grizzly kryanout Extreme ile daha memnundum şimdi bitti ve aşırı pahalı bulunmuyor, iletkenliği daha iyi bunun bence o yüzden kullanmasam yazmazdım. Normal X şeklinde değil de, sürerek sıpatula ile yayınca pump out sorunu vs de olmuyor. Hile demeniz doğru değil bunlar test edilip satışa sürülen ürünler. İletkenliği iyi olan W/mk olarak düşük olan da var oda macunun malzeme yapısıyla içeriğiyle, değişiyor baya. Arctic de kötü demedim zaten İletkenlik farkı da önemli olduğu için yazdım.

MX-6 sahte ürün değildi benim aldığım sorguladım QR kodundan. Sürmesi evet zor ama pump out sorunu yoktu iyidi kıvamı itibariyle bence.

Son düzenleme:
Soğutucum iyi MX-6 da fena değil boşta 40 yükte 68 derece (R23 testi) şimdi kışın iyi tabi ama öncesinde, Thermal grizzly kryanout Extreme ile daha memnundum şimdi bitti ve aşırı pahalı bulunmuyor, iletkenliği daha iyi bunun bence o yüzden kullanmasam yazmazdım. Normal X şeklinde değil de, sürerek sıpatula ile yayınca pump out sorunu vs de olmuyor. Hile demeniz doğru değil bunlar test edilip satışa sürülen ürünler. İletkenliği iyi olan W/mk olarak düşük olan da var oda macunun malzeme yapısıyla içeriğiyle, değişiyor baya. Arctic de kötü demedim zaten İletkenlik farkı da önemli olduğu için yazdım.
Yükte 68 derece gayet iyi bir değer. Neden daha pahalı bir macuna geçmek istediğinizi anlayamadım. Zaten işlemci throttle olacak sıcaklıkta değil. Hadi bu macun bir mucize ve sıcaklığı 40 dereceye düşürdü diyelim. (ki zaten 5 derece bile bir sıcaklık farkı oluşmayacak) İşlemcinin 68 derece çalışmasıyla 40 derece çalışması arasında bir fark yok. İşlemciyi soğutmamızdaki amaç throttle olmasını engellemek. Amaca ulaştıktan sonra ekstra ödeme yapıp neden pahalı bir macun alasınız ki ?
W/mK değerleri gerçekten pazarlama hilesi. Gerçek hayata etki eden bir değer değil. Buyurun izleyin testleri.

Kryonaut cok performansli bir urun, ancak son kullaniciya hitap etmiyor. Isminde oldugu gibi Kryo yani donma sicakliklari ve altinda sogutma yapanlara (chiller veya LN2) hitap ediyor. Bu sogutma sistemlerinin dogasinda da uzun sure boyunca kullanilmamasi oldugu icin, Kryonaut hemen kuruyacak, sik sik degisim isteyecektir. Arctic MX-6 veya bekleyebilirseniz MX-7 oneririm.

Yükte 68 derece gayet iyi bir değer. Neden daha pahalı bir macuna geçmek istediğinizi anlayamadım. Zaten işlemci throttle olacak sıcaklıkta değil. Hadi bu macun bir mucize ve sıcaklığı 40 dereceye düşürdü diyelim. (ki zaten 5 derece bile bir sıcaklık farkı oluşmayacak) işlemcinin 68 derece çalışmasıyla 40 derece çalışması arasında bir fark yok. İşlemciyi soğutmamızdaki amaç throttle olmasını engellemek. Amaca ulaştıktan sonra ekstra ödeme yapıp neden pahalı bir macun alasınız ki?
W/mk değerleri gerçekten pazarlama hilesi. Gerçek hayata etki eden bir değer değil. Buyurun izleyin testleri.

Vallahi yazın sıcağında 3-5 derece de etkili oluyor tabii ki. Bench testlerinde 80-85 arası takılıyor işlemci biliyorsunuz ki.

Kryonaut cok performansli bir ürün, ancak son kullaniciya hitap etmiyor. Isminde oldugu gibi kryo yani donma sicakliklari ve altinda sogutma yapanlara (chiller veya LN2) hitap ediyor. Bu sogutma sistemlerinin dogasinda da uzun sure boyunca kullanilmamasi oldugu icin, Kryonaut hemen kuruyacak, sik sik degisim isteyecektir. Arctic MX-6 veya bekleyebilirseniz MX-7 oneririm.

Aldım zaten kuruma falan olmuyor. 1 sene Kryonout Extreme kullanmıştım yazın sıcağında değiştirdim kurumamıştı hala sıvı haldeydi pembe olan türü. Haksızlık etmeyin bence :)

Son düzenleme: