• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Thermal Grizzly Kryonaut termal macun sonrası Ryzen 5 9600X işlemci 80 dereceye çıkıyor

enessylu

Uzman
Herkese merhaba. Ryzen 5 9600X işlemci kullanıyorum. Corsair 360 mm sıvı soğutma ile, soğutmadan gelen fabrikasyon macunu kullanıyordum. Fakat oyunlarda sıcaklıklar 80'e kadar çıkıyordu (80W tüketirken). Thermal Grizzly Kryonaut macun kullandım fakat sıcaklıklarım değişmedi. Neden böyle oldu? Bu macunun sihir gibi olduğunu falan söyleyenler vardı, ne oldu? Aşağıya nasıl sürdüğümün de resmini atıyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Ya da neden böyle, sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu macunun sihir gibi olduğunu falan söyleyenler vardı.

Kişilerin söylemleri yerine testlerine bakmak lazım, iyi macundu evet artık eskidi ve daha iyileri var.

Ayrıca hiçbir macun mucize yaratmaz giriş seviye bir macunla üst düzey bir macun arasında 4 derece bile oynamaz, iş soğutucuda biter.

Kasanın sağındakiler reverse fan mı?

Kasanın alt tarafında fan var mı?

Son düzenleme:
fabrikasyon macunu kullanıyordum. Fakat oyunlarda sıcaklıklar 80'e kadar çıkıyordu (80W tüketirken). Thermal Grizzly Kryonaut macun kullandım fakat sıcaklıklarım değişmedi. Neden böyle oldu?

"İyi macun" ile "çok iyi macun" arasında zaten çok bir fark yok. Beklentinizi fazla yüksek tutmuşsunuz bence.

Bu düzgün yağlanmamış. İnce gözenekler veya hava cepleri görünüyor.
Bunu temizlemenizi öneririm.
Daha sonra CPU'ya noktalar veya damlalar uygulayın.

Dosya Ekleri

• 1752484131276.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 71
9950X ile D15 Chromax kullanıyorum ve 85 gördüm en fazla. Ayrıca sorun soğutucu ve macunlar değil işlemciler.

Aşağıdaki CPU bloku, bir filmi çıkarmayı unutmuş olabilirsiniz.

Bende 9950X3D var ve buz gibi
Stresstest max olay böyle hocam.

İfadeler: 845
Burada tek bir problem var oda GPU tüm thermal sıcaklıkı yukarı temas etmesi.
Sıcak hava daima yukarı temas eder.
Yani kısacası dh 15 sıcak hava çekiyor.
1 2 derece oynuyor GPU'da yükte olduğu zaman. Egzoz fanları aşırı kuvvetli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…